Отборът на Дания разгроми с 4:1 състава на Русия с

...
Отборът на Дания разгроми с 4:1 състава на Русия с
Коментари Харесай

Дания на осминафинал след разгром срещу Русия

Отборът на Дания разгроми с 4:1 състава на Русия с 4:1 на стадион " Паркен " в Копехаген и приключи на втора позиция в група " B ", класирайки се на 1/8-финалите на Евро 2020. " Червеният динамит " нямаше извоювана точка преди тази среща, само че след безапелационния триумф и загубата на Финландия от Белгия с 0:2 в другия мач в Санкт Петербург и финишира на второто място, което му подсигурява присъединяване във етапа на елиминациите.

Симон Кяер записа 110-и мач с националната фланелка и излезе на четвърто място във безконечната класация на Дания след именития вратар Петер Шмайхел (129), Денис Ромедал (126) и Йон Дал Томасон (112).

Дания поведе в резултата след отдалечен удар на Микел Дамсгаард в 38-ата минута на срещата.

След почивката датчаните заиграха по-предпазливо в очакване на неточност на противника, който им направи страховит подарък. В 59-ата минута Роман Зобнин върна нескопосано обратно към вратаря Сафонов и Юсуф Поулсен се възползва от подаръка, реализирайки за 0:2 .

Русия върна едно попадение в 70-ата минута посредством Артьом Дзюба, който бе прецизен от дузпа, отсъдена за нарушаване на Вестергоор против Соболев.

Всичко в срещата се реши в 80-ата минута, когато след центриране в наказателното поле футболист на Дания стреля с глава, само че ударът му бе отбит от Сафонов, който мазета още един шут. Топката попадна в Андреас Кристенсен, който с мощен удар се разписа за 1:3. Две минути по-късно Йоаким Мееле направи резултата 1:4.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР