Отборът на Челси измъкна победа с 2:1 при гостуването на

...
Отборът на Челси измъкна победа с 2:1 при гостуването на
Коментари Харесай

Челси отложи празненствата на Манчестър Сити

Отборът на Челси измъкна победа с 2:1 при гостуването на Манчестър Сити на в дербито от 35-ия кръг на британската Висша лига по футбол. Успех на домакините им гарантираше и на доктрина купата 3 кръга преди края на сезона, само че въпреки всичко Сити е надалеч напред на върха с 80. На второ място с два мача по-малко и 67 т. е Манчестър Юнайтед, а Челси е на трета позиция с 64 т.

Домакините поведоха с гол на Рахийм Стърлинг в 44-тата. В добавеното време на първата част Серхио Агуеро пропусна дузпа, като извърши в жанр „ паненка “, само че доста повърхностно и вратарят на Челси елементарно хвана топката.

След почивката гостите от Лондон подвигнаха оборотите и изравниха с гол на Хаким Зиеш в 63-тата минута, а в добавеното време стигнаха до цялостния триумф след гол на Маркос Алонсо. Така отборът на Томас Тухел победи за втори следващ път тима на Гуардиола, който надигра и в полуфинала за ФА Къп преди по-малко месец. Интересно е, че тези два отбора ще спорят и във финала на европейската Шампионска лига на 29 май.

Други резултати:

Лийдс – Тотнъм    3:1

Шефийлд Юнайтед – Кристъл Палас  0:2
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР