Отборът на Бяла спечели купата на България по хандбал при

...
Отборът на Бяла спечели купата на България по хандбал при
Коментари Харесай

Хандбалистките на Бяла спечелиха купата

Отборът на Бяла завоюва купата на България по хандбал при дамите. В препълнената до краен лимит " Арена Бяла " съставът на Виктория Жосан се наложи в оспорван край над първенеца Свиленград с 25:20 (12:10) и победи с трофея при дебюта си в шампионата. Етър 64 завоюва бронзовите медали след триумф над Бъки с 28:22 (12:13).

„ Поздравления за тима на Бяла, който се постанова като сериозен фактор в нашия спорт. Радващо е, че разширяваме географията на хандбала. Вярвам, че федерацията ни е на прав път. Осигурихме телевизионно лъчение на мачовете посредством телевизия B1B BOX, а залата беше цялостна с почитатели. Работим съществено във връзка с маркетинга, утвърдихме се като отличен хазаин на интернационалните надпревари от най-голям сан и това неизбежно ще даде резултат при развиването на българския хандбал “, разяснява след финала президентът на Българската федерация по хандбал Росен Добрев.

За най-хубав вратар на шампионата беше избрана Гергана Александрова (Свиленград)

За най-хубав бранител - Мария Йорданова (Етър 64)

Голмайсторки с по 16 гола - Миглена Христова (Етър 64), Александра Замишляк (Етър 64), Кристина Миланова (Свиленград), Христина Бабий (Бяла)

Най-полезен играч на шампионата стана Христина Бабий (Бяла). 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР