Отборът на Бразилия стартира ударно кампанията си в квалификациите за

...
Отборът на Бразилия стартира ударно кампанията си в квалификациите за
Коментари Харесай

Бразилия разби Боливия, Неймар стана еднолично голмайстор №1 в историята на Селесао

Отборът на Бразилия започва стремително акцията си в квалификациите за международното състезание през 2026-а година в Съединени американски щати, Канада и Мексико, надигравайки с 5:1 вкъщи състава на Бразилия.

Мачът ще се запомни с историческите два гола на Неймар, с които той излезе еднолично отпред в класацията за голмайстор №1 в историята на " Селесао ". Новото попълнение на саудитския Ал-Хилал към този момент има на сметката си 79 гола с екипа на националния тим, с което задмина по този индикатор именития Пеле, който завърши кариерата си със 77 попадения.

Припомняме ви, че 31-годишният футболист изравни " Краля " по време на Мондиала в Катар предходната година, реализирайки гол в злощастния четвъртфинал против Хърватия. Тогава даже самият Пеле поздрави Неймар от болничното заведение в Сао Пауло, където няколко дни по-късно умря и определяният от мнозина за най-велик състезател в историята на футбола.

Иначе в мача против Боливия, игран в Белем, бразилците не оставиха никакви шансове на своя противник, като Родриго даде задатък на домакините в 24-ата минута, а в самото начало на втората част Рафиня удвои преднината на " Селесао ".

Отново Родриго беше прецизен за 3:0 в 53-ата минута, с цел да дойдат моментите на Неймар, който осъществя останалите два гола за Бразилия.

Между тях пък Виктор Аберго вкара почетното попадение за боливийците.

По този метод " кариоките " стартираха стремително акцията си по пътя към Мондиал 2026 в дебюта на краткотрайния си селекционер Фернандо Диниз, който бе назначен на поста през месец юли тази година.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР