Отборът на Белгия хвърли бомбата на Мондиал 2018, след като

...
Отборът на Белгия хвърли бомбата на Мондиал 2018, след като
Коментари Харесай

Червените дяволи потопиха Бразилия в Казан

 Самоубийствена неточност на вратаря на Уругвай прати Франция на полуфинал на международното
Отборът на Белгия хвърли бомбата на Мондиал 2018, откакто изхвърли топфаворита Бразилия в 1/4-финалите на международното състезание.

" Червените дяволи " изиграха страховит мач в Казан и завоюваха с 2:1, като нито за момент не трепнаха и не демонстрираха уязвимост против петкратния международен първенец и опазиха претенциите си за прикрит любимец в шампионата. Съперник на Белгия в борбата за място на финала ще бъде тимът на Франция, който по-рано денем победи Уругвай с 2:0.

Двубоят беше повтаряне на 1/8-финала от Мондиал 2002, когато Бразилия завоюва с 2:0 и по-късно победи с купата. Този път обаче " алените дяволи " се оказаха непреодолимо затруднение през " селесао ".

Бразилия започва добре срещата и можеше да поведе в 8-ата минута, когато Тиаго Силва прати топката в гредата. Това подейства като потрес за белгийците, които отвърнаха на предизвикването и изравниха играта. В 13-ата минута Белгия откри след автогол на Фернандиньо, който се намеси зле след центриране от ъглов удар на Насер Шадли.

В последвалите минути белгийците заиграха със самочувствие и проведоха няколко страхотни офанзиви на скорост. В 31-ата минута падна и втори гол във вратата на Алисон. Ромелу Лукаку завоюва голямо пространство, подаде към Кевин де Бройне, и футболистът на Манчестър Сити с мощен диагонален удар удвои задатъка на " алените дяволи ".

Второто полувреме мина под диктовката на бразилците, само че те по този начин и не съумяха да върнат бързо попадение. Това се случи едвам в 76-ата минута, когато резервата Аугусто засече с глава центриране на Филипе Коутиньо. До края на мача Белгия интелигентно удържа задатъка и стигна до втори полуфинал на международно състезание в историята си след 1986 година.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР