Отборът на Барселона записа убедителна победа с 5:0 над Чапекоензе

...
Отборът на Барселона записа убедителна победа с 5:0 над Чапекоензе
Коментари Харесай

Барса не пожали Чапекоензе за трофея Жоан Гампер

Отборът на Барселона записа безапелационна победа с 5:0 над Чапекоензе в конфликт за трофея " Жоан Гампер ". Двата отбора се изправиха един против различен на " Камп Ноу ", а срещата бе и възпоменателна в памет на жертвите на зверската самолетна злополука преди година, в която починаха доста от играчите на бразилския отбор.

Преди началото на дуела двама от оживелите от злополуката - Нето и Фолман, получиха аплодисменти от почитателите и играчите на стадиона, а по-късно и капитанът Рошел бе сменен в 36-ата минута и също бе изпратен с бурни овации. На полувремето пък Андрес Иниеста и треньорът Ернесто Валверде изнесоха трогателни речи.

Иначе Барса очевидно бе доста по-класният от двата отбора и можеше да завоюва много по-убедително. Точни за триумфа на домакините бяха Жерард Деулофеу (6), Серхио Бускетс (11), Лионел Меси (28), Луис Суарес (55) и Денис Суарес (74).

Играчите на Барселона започнаха с ситуациите още през цялото време на мача. В първите минути със съществени пропуски се отличиха поредно Меси, Иван Ракитич и Суарес. В 6-ата минута обаче Ракитич нахлу в пеналта и пусна прелестен пас за Деулофеу, който просто вкара в опразнената врата.

Само пет минути по-късно Бускетс овладя една топка пред наказателното поле и с прелестен шут я оплете в мрежата за 2:0.

Гостите пък проведоха една от дребното си по-интересни офанзиви в 16-ата минута, когато Уелингтон Паулиста напредна и стреля, само че около вратата.

В 27-ата минута Меси заправи следващия си огромен пропуск в мача, като не съумя да вкара от близко. Само минута по-късно обаче аржентинецът се реваншира. Той бе изведен от Деулофеу и този път съумя да прати топката в мрежата за 3:0.

В 55-ата минута Барса провежда следващата си красива офанзива, Меси направи с двойно подаване с Луис Суарес, а уругваецът самичък против вратаря не сгреши за 4:0.

Отново Меси създаде и петото попадение в 74-ата минута. Той пъсна страховит извеждащ пас за Денис Суарес, който с едно допиране насочи кълбото във вратата за крайното 5:0.

Така традицията бе спазена и Барселона за 40-ти път завоюва трофея " Жоан Гампер " и сподели добра форма преди идния конфликт с Реал Мадрид за Суперкупата на Испания в събота.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР