Отборът на Балкан стартира участието си в груповата фаза на

...
Отборът на Балкан стартира участието си в груповата фаза на
Коментари Харесай

Балкан с летящ старт във ФИБА Къп

Отборът на Балкан започва присъединяване си в груповата фаза на ФИБА Къп с чудесна победа. Възпитаниците на старши треньора Тони Дечев победиха при гостуването си на първенеца на Словакия Патриоти Левице с крайното 91:83 (20:23, 23:10, 25:18, 23:32) в първия си мач от група " D " на постоянния сезон във втория по мощ шампионат на Международната централа.

По този метод ботевградчани оглавяват класирането в своята група след първия кръг. " Зелените " са отпред в подреждането с 1-0, какъвто е и салдото на втория Опава, до момента в който трети и четвърти с по едно проваляне са Керавнос и Левице. Следващият мач на Балкан в шампионата е на 19 октомври, когато българският отличник приема чешкия Опава.

След равностойната първа четвърт, в която тимът на Левице бе по-активният и в огромна част от четвъртината водеше в резултата, отборът на Балкан стегна отбраната си и с помощта на двете си задгранични попълнения - Райън Хароу и Мануел Суарес, съумя да си обезпечи преимущество против своя конкурент. Двамата нанизаха 30 от 43-те точки на " зелените " през първото полувреме, приключило при резултат 43:33 в интерес на българския отбор. 

След 15-минутната отмора момчетата на Тони Дечев усилиха задатъка си до тъкмо 20 точки при 68:48, а финалният взлом за поврат на играчите на Левице не даде резултат и ботевградчани си потеглиха от Словакия с успеха след 91:83.

Райън Хароу бе под пара в формалния си дебют с екипа на Балкан, откакто приключи с 25 точки и 7 асистенции за успеха. Мануел Суарес още веднъж сподели класата си и записва дабъл-дабъл от 22 точки и 11 битки, Калвин Годфри завърши с 16 точки и 7 овладени топки, а Павлин Иванов се разписа с 10 точки.

Борис Бояновски наниза 22 точки плюс 6 битки за Левице. Миха Лапорник осъществя още 21 точки, а Хенри Уейд-Чатман прибави 14 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР