Отборът на Балкан (Ботевград) записа нова победа в редовния сезон

...
Отборът на Балкан (Ботевград) записа нова победа в редовния сезон
Коментари Харесай

Балкан излъга Академик Бултекс 99

Отборът на Балкан (Ботевград) записа нова победа в постоянния сезон на Националната Баскетболна Лига, откакто довечера се наложи извънредно мъчно при семейството си на Академик Бултекс 99 (Пловдив) с 86:76 (22:19; 25:21; 16:19; 23:17) в дуел от XXII кръг.

Венцислав Петков беше най-резултате за спечелилите – 19 точки, а Игор Кесар и Девон Уошингтън завършиха надлежно с по 13 и 12 точки.

Димитър Димитров вкара 22 точки за пловдивчани, а Мартин Дурчев приключи с 16 точки.

Първото полувреме бе извънредно равностойно, като двата тима неведнъж си разменяха лидерската позиция и предоставиха на почитателите в зала „ Арена Ботевград “ извънредно динамичен и завладяващ баскетбол.

Едва в края на втората четвърт домакините от Балкан съумяха да доближат до двуцифрен задатък – 47:37, само че в ответната офанзива Мартин Дурчев означи тройка и оформи резултата на почивката – 47:40 в интерес на домакините от Ботевград.

През по-голямата част от третия интервал възпитаниците на Небойша Видич поддържаха преднината си, само че по този начин и не успяваха да наложат волята си и да си обезпечат по-комфортна разлика, а в самия завършек на интервала различен снайперист от състава на Академик Бултекс 99 - Васил Михайлов също вкара тройка и върна отбора си на единствено четири точки от противника – 59:63.

В началото на заключителните 10 минути Дурчев вкара панер и фал, след което домакините се изнервиха, Иванов си изпроси техническо нарушаване и още веднъж Дурчев бе прецизен от линията за наказателни удари -63:63.

Последваха нови неприятни подиуми и разногласия, което докара до още едно техническо нарушаване против домакините, само че това единствено окуражи ботевградчани, които още веднъж съумяха да се откъснат напред с 10 точки – 80:70 след две следващи тройки на Петков.

В оставащите 3:37 минути пловдивските „ студенти “ пробваха всичко, с цел да стопят изоставането си и да измъкнат успеха, само че напъните им не сработиха и успеха остана в Ботевград – 86:76 в интерес на Балкан.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР