Отборът на България и този на Звездите завършиха наравно 3:3

...
Отборът на България и този на Звездите завършиха наравно 3:3
Коментари Харесай

Стилиян Петров събра световни звезди, стотици деца и фенове атакуваха играчите за снимки на терена

Отборът на България и този на Звездите приключиха наедно 3:3 в благотворителния " Мач на вярата ", проведен от фондацията на Стилиян Петров, който се игра пред към 20 000 души на Националния стадион " Васил Левски ", съобщи БГНЕС. Пред погледа на президента Румен Радев, премиера Николай Денков, спортния министър Димитър Илиев, Кирил Петков от ПП-ДБ и кмета на София Йорданка Фандъкова, двата отбора направиха едно прочувствено шоу за феновете по трибуните, а събраните средства от срещата ще отидат в поддръжка на всички страдащи от онкологични болести.

Началото на дуела бе за българския отбор, който поведе още в петата минута посредством Димитър Бербатов. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед се разписа с глава след чудесно центриране на Мартин Петров, като топката рикошира от крайници на неприятелски футболист и влетя в мрежата на Шей Гивън. Веднага по-късно феновете по трибуните на Националния стадион показаха поддръжката си към Петър Хубчев - неотдавна стана ясно, че някогашният селекционер страда от онкологично заболяване. Българският състав на собствен ред изрази поддръжката си към Хубчев с надписи на фланелките " С теб сме, Петьо ". Отборът на Звездите отвърна на предизвикването, осъществявайки поврат след попаденията на Робер Пирес и Хенрик Ларсон, само че до почивката резултатът бе подравнен след ужасно осъществяване на Георги Пеев.

В 53-та минута Бербатов и Христо Стоичков напуснаха терена, сменени надлежно от Велизар Димитров и Валери Божинов. Двата отбора си размениха по едно попадение до края на благотворителната среща, като точни бяха Мартин Петров и Джо Коул, който се появи от аварийна пейка. В 83-та минута Стилиян Петров, който първото полувреме игра от Отбора на Звездите, а след почивката бе от българския състав, бе сменен под аплодисментите на всички свои сътрудници на терена, както и на почитателите по трибуните. Самият той призна, че за него срещата е като един самобитен бенефис.

След края на дуела, който бе продължен с 19 минути продължение, само че се игра единствено минута-две над постоянното време, Стенли се обърна към българската аудитория. " Каузата да оцелееш е нещо огромно и велико. Затова през днешния ден сме всички тук. Трудно е, тежко е, само че както вие давате сили на мен и моето семейство 11 години по-късно още веднъж да облека фланелката на България, по този начин го върша и аз и се развличам пред вас. Днес видях, че България е единна и обединена – всички тези звезди от чужбина отдадоха от времето си. Това е България и можем единствено да се гордеем. Благодаря за поддръжката, за любовта, моята обич към вас в никакъв случай няма да спре и през днешния ден показахте за какво съм горделив да съм българин ", показа той.

Всички събрани средства от " Мача на вярата " ще отидат в поддръжка на страдащите от онкологични болести в България - заболяване, което самият Стилиян Петров съумя да пребори. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР