Отборът на България допусна третото си поредно поражение на Световното

...
Отборът на България допусна третото си поредно поражение на Световното
Коментари Харесай

България взе гейм от олимпийските шампионки от САЩ

Отборът на България позволи третото си следващо проваляне на Световното състезание по волейбол за дами в Полша и Нидерландия. В третата си среща от група " С " българките отстъпиха с 1:3 (14:25, 25:23, 11:25, 15:25) против един от любимците в шампионата Съединени американски щати. 

В Лодз селекционерът на българския отбор Лоренцо Мичели пусна в игра стартов състав: Лора Китипова, Силвана Чаушева, Елеца Атанасийевич, Марослава Паскова, Мира Тодорова, Нася Димитрова и либерото Мила Пашкулева. 

Олимпийският първенец контролираше напълно играта в първия гейм и поведе с 16:10, с цел да завоюва с 25:14.

Във втората част събитията на полето се развиха доста по-равностойно и България съумя да навакса изоставането си след трагично 25:23. В третия гейм американките още веднъж демонстрираха мощна игра в офанзива и на обсада, като не оставиха шансове за българките, пелечейки с 25:11.

В хода на срещата от пейката се включваха Петя Баракова, Радостина Маринова, Гергана Димитрова, Мария Йорданова и Мария Кривошийска. В последната част превъзходството на Съединени американски щати във всички детайли от играта още веднъж беше осезаемо. Американският гръб завърши срещата при 25:15.

Най-резултатна за България стана Елица Атанасийевич с 14 точки. Мирослава Паскова добави още 8 точки.

За Съединени американски щати с 19 точки се отличи Александра Франти.

Българският тим е на пето място в класирането досега, а в петък ще се изправи против Канада. Съединени американски щати са на първа позиция в група " С " с цялостен актив от 9 точки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР