Отборът на Академик (Пловдив) оцеля срещу Шумен в последните секунди

...
Отборът на Академик (Пловдив) оцеля срещу Шумен в последните секунди
Коментари Харесай

Академик се измъкна срещу Шумен в края на мача

Отборът на Академик (Пловдив) оцеля против Шумен в последните секунди и спечели с 83:78 (20:11, 20:21, 21:30, 22:16) първия си мач за 2022 година, който е от 12-ия кръг на мъжкото ни състезание по баскетбол. Две минути преди края домакините изоставаха в резултата, само че мощни изяви на Адриан Секулов, Робертс Фрейманис и Томислав Минков донесоха пети триумф за отбора, воден от Йордан Янков.

Петима от състава на домакините, който бе с група единствено от 9 баскетболисти, вкараха по 10 и повече точки. Фрейманис приключи с 18 точки и 11 битки. Капитанът и воин в мача Секулов също вкара 18 точки, като добави по 5 асистенции и отнети топки. С 13 точки се включи Николай Титков, в това число и панер, от който стартира обрата в последните минути. С 12 се отличи Томислав Минков, а с 10 – Николай Николов. Мача пропусна Васил Бачев.

За Шумен превъзходен мач записа Деян Биелич, който приключи с коефициент на успеваемост 40. Сърбинът вкара 24 точки и овладя 15 битки. Александър Милов добави 18 точки, а с 14 точки се включи Маркъс Майерс.

В идващия кръг Академик гостува на Балкан, а Шумен – на Левски.

Старши треньорът на Академик (Пловдив) Йордан Янков разяснява: „ Тази победа ужасно доста ни трябваше, тъй като бяхме влезнали в отрицателна серия. Този мач трябваше да го вземем за самочувствие, даже и по този метод. Играем на доста огромни приливи и отливи без значение, че имаме изчезнали играчи, би трябвало да се опитаме да задържим едно равнище, което да успеем да задържим през по-голямата част от мача. Имаме ужасно хубави моменти, само че и моменти, на които терена са детска възраст играчи, което в действителност не наподобява добре. 

Работим доста, проучваме, само че в действителност и времената са такива, че с тези непостоянни сформира, в които се появява всеки един тим е доста мъчно да се задържи едно положително равнище на игра. Надявам се отсъстващите да се завърнат по-бързо. Ние всяка седмица имаме най-малко по един мач, а постоянно и по два. Най-лошото е, че от началото на сезона не сме изиграли мач в цялостен състав. Много тежки мачове ни чакат - гостувания в Стара Загора и Ботевград. Ще се подготвим за тези срещи и се надявам да си вземем поука от мача с Берое предходната седмица и да променим нещо.

Наставникът на новака Шумен - Янко Янков, съобщи: „ Можем единствено да съжаляваме за пропусната победа. При четири точки задатък и по-малко от две минути преди края не можахме да се възползваме от обстановката. За следващ мач имахме механически неточности в остатък, които ни костваха успеха. Академик са добър тим и през днешния ден имаха проблеми, само че не успяхме да се възползваме от това. Започнахме неприятно, само че момчетата играха с темперамент и въодушевление.
Върнахме се в дуела и в огромна част от срещата бяхме равностойни и даже по-добри от съперника. Младостта на тима ни и тези механически неточности ни костваха да победим. Продължаваме напред, работим и имам религия в тези млади момчета. Мисля, че от мач на мач се вижда израстване в играта им и ще пристигна време, в което това израстване ще дава своите плодове “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР