Отбелязвайки тази седмица 74-ата годишнина на НАТО с негативна нотка,

...
Отбелязвайки тази седмица 74-ата годишнина на НАТО с негативна нотка,
Коментари Харесай

Русия твърди, че НАТО и концепцията за сигурност са „несъвместими неща“

Отбелязвайки тази седмица 74-ата годишнина на НАТО с отрицателна нотка, Русия рано в четвъртък съобщи, че военният съюз е „ несъответстващ “ с интернационалната сигурност.

„ Прави се всичко, с цел да стане светът още по-опасен, с цел да се предотврати съществуването на различни центрове на власт, които могат да подкопаят хегемонията на Запада. Като цяло може да се каже с убеденост, че сигурността и НАТО са несъвместими неща “, съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова в коментар, оповестен от ведомството.

Захарова съобщи, че до момента в който блокът на НАТО отпразнува своята 74-та годишнина във вторник, той „ няма с какво да се хвали “, защото „ зад съдружниците на НАТО стоят войни, преобразяване на страни в руини, ненаказани военни закононарушения, убийства на цивилни и заличаване на гражданска инфраструктура.”

Освен това Захарова твърди, че макар че алиансът твърди, че е защитителен, историята му допуска друго, като сега НАТО се уголемява към Русия с желанието да „ узурпира цялата европейска система за сигурност “, създавайки по този метод закани за сигурността на Москва.

В тази връзка тя твърди, че с формалното присъединение към алианса тази седмица Финландия е станала „ следващата жертва “ на НАТО, като се е отказала от политиката си на неутралитет „ в подмяна на превръщането й във фронтова зона – плацдарм за задържане на Русия в северозападна посока. ”

В спиране на обичайна си политика на необвързаност Финландия се причисли към НАТО в отговор на Русия предходната година, която стартира война против нейната съседка Украйна. Финландия също граничи с Русия и претърпя руска инвазия по време на Втората международна война.

„ Както виждаме, НАТО няма желание да стопира дотук “, продължи Захарова. „ Все по-често генералният секретар на НАТО Й. Столтенберг прави изказвания за световната роля на алианса, нуждата той да излезе отвън обичайна зона на отговорност – евроатлантическата. Всъщност се поставя основата за необятно публикуваното налагане на подходи, насочени към НАТО, за създаване на районни системи за сигурност.

Захарова също по този начин твърди, че това е повода зад военната поддръжка на НАТО за Украйна и неговия напън Киев да продължи да води войната, както и „ офанзивите “ на алианса против Китай, околните му връзки с Япония и Южна Корея и проектите му да „ милитаризира Арктика. "

„ В тази връзка се постанова единствено един извод – на 74 години е време Северноатлантическият блок да се пенсионира “, заключи тя.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР