Отбелязвайки огромния интерес към световното първенство за жени, домакините от

...
Отбелязвайки огромния интерес към световното първенство за жени, домакините от
Коментари Харесай

Нова Зеландия има желание да бъде отново домакин с Австралия, но на световно първенство по футбол за мъже

Отбелязвайки големия интерес към международното състезание за дами, домакините от Нова Зеландия се надяват още веднъж да си партнират с Австралия, само че на международен шампионат за мъже. Това мнение показва изпълнителният шеф на футболната централа на Нова Зеландия Андрю Прагнел.

Първото Световно състезание за дами с 32 тима и първото, домакинствано от повече от една страна е най-посетеното в историята на шампионата и притегля голям брой почитатели по трубините на стадионите в Австралия и Нова Зеландия.



„ ФИФА също не може да бъде по-щастлива. Ние показахме това, което постоянно сме знаели, че ще бъдем домакини на най-хубавото международно състезание за дами. Съвсем естествено е в бъдеще да сме домакини на международно състезание за мъже ", безапелационен е Прагнел.

Шефът на австралийския футбол Джеймс Джонсън неведнъж е казвал, че Австралия би желала да бъде хазаин на международно състезание за мъже, само че по тази причина ще са нужни игрища, които дават отговор на условията на ФИФА.

Световната централа има условие страната хазаин да има игрища с най-малко 40 000 места за мачове от груповата фаза, 60 000 за полуфиналите и 80 000 за финала.



" Идън парк " в Оукланд разполага с 50 000 места и е единственият стадион в Нова Зеландия, който може да одобри мачове от груповата фаза.

„ Не мисля, че някой желае да види сюжет, при който се построява инфраструктура, която няма да бъде употребена още веднъж “, споделя Прагнел.

Следващото международно състезание за мъже през 2026 година ще се организира в Съединени американски щати, Канада и Мексико.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР