Отбелязваме най-ниското до момента ниво на контрабанда при цигарите -

...
Отбелязваме най-ниското до момента ниво на контрабанда при цигарите -
Коментари Харесай

Цацаров: Отбелязваме най-ниското до момента ниво на контрабанда при цигарите

Отбелязваме най-ниското досега равнище на контрабанда при цигарите - 6%. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си... към профила след представянето на резултати от проучване за контрабандата на цигари.

На първо място желая да отбележа, че формулировката, под която е обозначено изследването "цигари, непредназначени за локалния пазар " е извънредно деликатна и в това време показваща защо става дума. Най-общо казано става дума за това, което съставлява противозаконна търговия, контрабанда и което в последна сметка реализира и незаконни сформира. Въпреки деликатната дефиниция "цигари, непредназначени за локалния пазар ", не може да не отбележим няколко неща. На първо място плюсовете – да, 6% е най-ниското равнище, мерено досега. Тези 6% обаче не трябва да ни успокояват, тъй като в рамките им маржовете са доста огромни по места, съобщи Цацаров.

По думите му има места с доста невисок % и места с доста висок. Ако Хасково, с най-голям %, го обясняваме географски, пораждат въпросите за Велико Търново и Пазарджик. Такива въпроси пораждат и във връзка с марките цигари предвид на това, че още веднъж водач остава една и съща компания. Така или другояче напъните и на прокуратурата, и на Министерство на вътрешните работи са свързани освен с противодействието на противозаконната търговия с цигари. Това е единствено един от спектрите на нашата работа. Само нощес са арестувани 32 кг хероин, добави той.

Според основния прокурор не е допустимо тези резултати да бъдат реализирани, в случай че липсва партньорството сред държавните органи и бизнеса, който е заинтересуван да работи на ярко. Не можем да кажем, че тези 6% са резултат единствено на работата на митници, прокуратура, Министерство на вътрешните работи и така нататък Благодаря би трябвало да се каже и на всички стопански оператори, които поддържат тази самодейност и без партньорството на които тези 6% биха били безусловно невъзможни. Силното партньорство на светлия бизнес с страната е от извънредно значение за тези проценти, сподели още Цацаров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР