Отбелязваме Международния ден на биологичното разнообразие днес. Денят 22 май е

...
Отбелязваме Международния ден на биологичното разнообразие днес.
Денят 22 май е
Коментари Харесай

Отбелязваме Международния ден на биологичното разнообразие днес

Отбелязваме Международния ден на биологичното многообразие през днешния ден.

Денят 22 май е избран, тъй като на тази дата през 1992 година Организация на обединените нации приема текста на Конвенцията за биологичното многообразие.

Страната ни ратифицира документа със закон, признат от 37-то Народно заседание на 29 февруари 1996 година и обнародван в бр. 22 на Държавен вестник от 15 март същата година. Конвенцията е в действие за страната ни от 16 юли 1996 година

Целите на конвенцията са запазване на биологичното многообразие, стабилно потребление на неговите съставни елементи и обективна и рационална делба на изгодите, произлизащи от потреблението на генетични запаси посредством подобаващ трансфер на нужни технологии, вземайки поради всички права върху тези запаси и технологии, и посредством уместно финансиране.

В днешния ден Българската фондация "Биоразнообразие " открива акцията си за номинации за Годишните награди за достижения в региона на запазване на природата и климата у нас. Освен това те подредят великански "жив " къдроглав пеликан в Морската градина на Бургас като част от самодейността withNature2020 - световен арт план, който се стреми да ангажира хората с биоразнообразието и да упорства за неговото запазване.

Столичната община в партньорство с биолози от организацията Tree doctor ще отбележат Международния ден на биологичното многообразие с новаторско проучване на скъпата растителност в парка - музей "Врана ", оповестяват от Столичната община. По време на обследването ще бъдат употребявани два новаторски метода. Първият е оценка с Арботом - прави се посредством потребление на характерна инсталация, която разрешава да се "надникне " в ствола на дървото.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР