Отбелязваме 149 години от гибелта на един от най-великите синове

...
Отбелязваме 149 години от гибелта на един от най-великите синове
Коментари Харесай

Поклон пред паметта на Апостола на свободата

Отбелязваме 149 години от гибелта на един от най-великите синове на България, пожертвал себе си в името на Отечеството. По мотив годишнината кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова сервираха венец пред бюст-паметника на Васил Левски в града. Своята респект към делото на националния ни воин показаха също ръководителят на Общинския съвет Генади Велков и секретарят на Общината Валери Димитров.

„ Днес е един от най-скръбните и най-светлите дни, когато си спомняме за участта на Апостола – дал всичко от себе си за освобождението на България. Тези 149 години, връщайки ни обратно, единствено би трябвало да подсещат за това, което е написано и на паметника – в случай че завоюва той, ще завоюва целият народ, в случай че загуби, ще загуби единствено той. На този ден Левски загуби своя живот в името на България. А „ в случай че загубим България, губим всичко “ – това са думи на Николай Хайтов. Апостолът е свят за всеки българин и за всеки човек, който обича тази страна “ – съобщи видинският кмет пред медии.

Заради противоепидемичните ограничения на днешния 19 февруари нямаше проведено публично поклонение, само че пред паметника на Васил Левски сведоха глава представители на редица институции, учебни заведения, читалища,граждани. В памет на Апостола почетен залппроизведоха членове на Патриотичен клуб„ Бдинци “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР