Отбелязан е нов рекорд, свързан с притежаването на оръжие в

...
Отбелязан е нов рекорд, свързан с притежаването на оръжие в
Коментари Харесай

Нов рекорд, свързан с оръжията в САЩ

Отбелязан е нов връх, обвързван с притежаването на оръжие в Съединени американски щати. Властите оповестиха, че близо 4500 оръжия са били открити по летищата на страната през 2019 година, заяви Агенция Франс Прес.
Броят на оръжията е с 5% по-голям от миналата година и е най-високият в 18-годишната история на Американската администрация за сигурност на превоза (TSA).
От 4432 пушки, които са били открити както в ръчния багаж, по този начин и в самите пасажери, са били заредени 87%, се споделя в известие на TSA, съобщи БГНЕС.
" Продължаващото увеличение на броя на огнестрелните оръжия, които пасажерите носят на контролните пунктове на летищата, е надълбоко обезпокоително ", съобщи шефът на TSA Дейвид Пекоске.
Оръжията са открити на контролно-пропускателни пунктове на 278 летища в цялата страна, като най-голям % има в Атланта - 323, Далас 217 и Денвър - 140.
Пренасянето на оръжие през контролно-пропускателен пункт е закононарушение и може да бъде осъдено с до 13 000 $ санкция. Оръжията обаче могат да бъдат превозени в чекирания багаж, в случай че притежателят следва разпоредбите за това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР