Отава. Заместник-министър Георг Георгиев разговаря с канадския си колега Иън

...
Отава. Заместник-министър Георг Георгиев разговаря с канадския си колега Иън
Коментари Харесай

Заместник-министър Георг Георгиев разговаря с канадския си колега Иън Шугарт

Отава. Заместник-министър Георг Георгиев беседва с канадския си сътрудник Иън Шугарт в министерството на външните работи на Канада. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи . Двамата направиха обзор на двустранните връзки във всички сфери от съвместен интерес. Срещата е част от продължаващото работно посещаване на Георг Георгиев в северноамериканската страна.
В рамките на срещата българският заместник-министър благодари за поддръжката на Канада и особено на Департамента за световни въпроси за сполучливото решение на визовия въпрос. Той удостовери подготвеност двете страни да продължат разговора на експертно ниво - с постоянен продан и разбор на информация и срещи за обезпечаване на естественото действие на откритата процедура по безвизово пътешестване за българските жители.
Георг Георгиев подчертава, че почналото към този момент авансово използване на Всеобхватното икономическо и комерсиално съглашение (СЕТА) основава качествено нова среда за разрастване на неосъществения капацитет в необятен кръг от области и особено за увеличение на търговията и вложенията, стопански напредък и основаване на нови работни места. " С изключително удовлетворение означавам прелестните си усещания от извършения в София под егидата на канадското посолство Българо-канадски бизнес конгрес „ Защо Канада ”, отдаден на използването и изгодите от СЕТА. Приоритет за страната ни е да увеличим канадските вложения в България и да разтеглим размера и разнообразието от български артикули на канадския пазар. Имаме забележителен капацитет за привличане на вложения в необятен кръг области, изключително в такива със стратегическа значимост, като енергийна инфраструктура, рандеман на петрол и газ, селско стопанство, високи технологии, телекомуникации и други Ще насърчаваме напъните на канадските компании, проявяващи интерес към пазара на България ", съобщи Георг Георгиев пред Иън Шугарт.
От своя страна Иън Шугарт пожела триумф на България по време на Председателството. " Знаем, че сте изправени пред провокации, най-голямото от които е Брекзит, само че сме уверени, че ще се справите. Вашето предпочитание за работа се вижда! ”, сподели канадския заместник-министър на външните работи.
" Облекчаването на визовия режим сред Канада и България открива нови благоприятни условия за усилване на двустранните връзки. България е подготвена да разшири партньорството си с Канада в основни области като битката с противозаконната миграция, интеграцията на имигрантите и трафика на хора. " Това съобщи заместник-министър Георг Георгиев на среща със заместник-министъра за имиграцията, бежанците и поданството на канадската страна Ричард Уекс.
Заместник-министър Георгиев изрази задоволство от осъществяването на поетия ангажимент от държавното управление на Канада за анулация на визовия режим за всички български жители и добави, че това ще докара до редица позитивни резултати и за двете страни. Той акцентира, че в отговор на решението на канадското държавно управление Министерският съвет на Република България ще предложи отпадане на условията за визи за притежателите на канадски дипломатически и служебни паспорти.
Георг Георгиев и Ричард Уекс показаха подготвеност България и Канада да организират постоянен продан на информация по осъществяването на количествените индикатори, които се употребяват за оценка на визовия режим. " Вярваме, че оперативният двустранен разговор по този въпрос е от основното значение, с цел да избегнем следващи негативни резултати и за двете страни ", добави Георг Георгиев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР