Отава/Москва. Канада е сериозно разтревожена от засилващото се напрежение в

...
Отава/Москва. Канада е сериозно разтревожена от засилващото се напрежение в
Коментари Харесай

ТАСС: Канада призова Индия и Пакистан към сдържаност и дипломатическо решение на ситуацията

Отава/Москва. Канада е съществено разтревожена от засилващото се напрежение в връзките сред Индия и Пакистан и апела двете прилежащи страни да потърсят дипломатическо решение на обстановката. За това в сряда е оповестила в особено известие Кристия Фриланд, външен министър на Канада, предава съветската телеграфна организация ТАСС .
" Канада съществено е обезпокоена от увеличаващото се напрежение в връзките сред Индия и Пакистан. Призоваваме и двете страни да проявят оптималната въздържаност и да заобикалят по-0нататъшна военна ескалация “.
Причина за напрежението сред Ню Делхи и Исламабад е нахлуване над индийска военна колона, при което на 14 февруари в северните щати Джаму и Кашмир бяха убити 45 души. Отговорността за него пое групировката " Даиш-е-Мухаммад “ (Армията на Мухаммед).
Във вторник Индия нанесе въздушен удар по лагер на групировката, ситуиран в следената от Пакистан част на Кашмир. В сряда военновъздушните сили на Пакистан удариха по военни обекти в двата индийски щата Джаму и Кашмир. И Ню Делхи, и Исламабад настояват, че по време на въздушен пердах са смъкнали противникови самолети.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР