От юли 2020 г. EVN Топлофикация започва възстановяване на суми

...
От юли 2020 г. EVN Топлофикация започва възстановяване на суми
Коментари Харесай

EVN Топлофикация ще връща суми на абонатите си от юли

От юли 2020 година EVN Топлофикация стартира възобновяване на суми на своите клиенти поради по-ниската цена на природния газ за минал интервал и избраната нова цена на топлинната сила от КЕВР, оповестяват от сдружението.
Съгласно законовите разпореждания сумите ще бъдат приспаднати от последващи фактури и няма да бъдат изплащани в брой.
КЕВР дефинира какви ще са връщаните суми на сдруженията
Съгласно решението на КЕВР от 10 юни 2020 година цената на топлината сила за клиенти на EVN Топлофикация бе понижена с 5,76% със задна дата за интервала 1 юли 2019 – 30 март 2020 година Така цената на мегаватчас топлинна сила за този интервал бе понижена от 97,58 лева./ без Данък добавена стойност на 91,96 лева без Данък добавена стойност.
Следвайки наредбите на Закона за енергетика EVN Топлофикация ще пресметна сумите за възобновяване към своите клиенти за този минал интервал, като те ще бъдат приспадани от идващите им фактури за топлинна сила и няма да бъдат изплащани в брой.
Всеки клиент ще получи към фактурата си така наречен кредитно уведомление с подробна информация за изчислената сума за възобновяване съгласно потребеното количество топлинна сила. Сумата за възобновяване ще е посочена със знак минус.
Клиентите на ежемесечен доклад ще получат корекциите си във фактурите за юни 2020 година, които се получават през юли. Ако сумата е по-голяма от дължимата сума по издадената фактура, приспадането ще продължи до привършване на размера на понижението. В Пловдив 83% от битовите клиенти на ЕVN Топлофикация имат ежемесечен доклад на уредите в парцелите си.
Клиентите на сезонен (годишен) доклад ще получат корекции в две изравнителни фактури, които обгръщат целият интервал 01.07.2019 - 04.2020 година Те са фактури за:
- интервала юли 2019 – октомври 2019 година, който обгръща летните месеци, отвън отоплителния сезон, само че с прилагане на гореща вода. Тези фактури ще бъдат при клиентите през юли 2020 година
- интервала ноември 2019 – април 2020 година, който е интензивният отоплителен сезон. Тези фактури се изготвят и изпращат от съответната компания за дялово систематизиране през юли 2020 година като след интервала за разглеждане от страна на клиентите и опция за възражения, се фактурират от EVN Топлофикация при започване на септември 2020 година Сумата за възобновяване и тук ще е посочена със знак минус.
Гражданите, които след 1 юли 2019 година към този момент не са клиенти на сдружението, следва да се свържат с ЕVN Топлофикация за образуване на възобновяване на сумите, за интервала, в който са били клиенти на сдружението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР