От втората половина на XX в. насам е много популярно

...
От втората половина на XX в. насам е много популярно
Коментари Харесай

10 апокалиптични екологически прогнози за 2020 г., които не се сбъднаха

От втората половина на XX в. насам е доста известно да се вършат мрачни прогнози за бъдещето на околната среда, в които апокалипсисът настава по разнородни способи поради човешката активност. Тази наклонност не е изчезнала. През предходната година представителят в Сената на Съединени американски щати Александра Окасио-Кортес да вземем за пример сподели, че светът щял да свърши след 12 години.

Това надали ще се случи. Всъщност съгласно някои прогнози светът трябваше да свърши в екологична злополука и през 2020 година И до момента в който актуалната година сигурно може да бъде упреквана за доста неща, ето подредбата на десетте климатични прогнози, които не се случиха през тази година, направена от Тайлър О " Нийл за PJMedia.

Освен тях ще забележим и някои образци за климатични цели, най-много от разрастващите се страни, които се разминават доста с действителността.

Средната температура на Земята ще нарасне с 3 градуса по Целзий

През 1987 година ученията Джеймс Хансен от Goddard Institute for Space Studies към NASA, съгласно която до края на 90-те години междинната световна температура ще се повиши с " сред 1,5 и 1 градуса по Целзий ".

" А в границите на сред 15 и 20 години Земята ще е по-топла, в сравнение с в миналото е била през миналите 100 хиляди години ", смяташе Хансен. " Към края на 2020 година ще междинната температура ще се е покачила с към 3 градуса, а в рисковите си крайности тя ще е дори по-висока. "

Това обаче е неопределено, освен това - в пъти. Всъщност, представени от климатолога към NASA Рой Спенсър, демонстрират, че 1987 година до през днешния ден междинното повишаване на световната температура е от 0,64 градуса по Целзий. демонстрират дори още по-ниска стойност - 0,5 градуса по Целзий за миналите 33 години. Това прави прогнозата на Джеймс Хансен неточна с шест пъти по отношение на действителността.

Глобалните излъчвания

През 1978 година в влиятелното научно списание Science на учения от Университета на Вашингтон Минзи Стуивър, съгласно концентрацията на въглероден диоксид в атмосферата ще се удвои до 2020 година

" Научаваме, че в случай че актуалните трендове продължат да се следят и стопанската система остане единственият ограничител на експлоатирането на изкопаемите горива, концентрациите на въглероден диоксид във въздуха ще се удвоят до 2020 година ", се показва в нейното предугаждане. Но тя не се лимитира само с него: " Между 40 и 80 години, откакто бъде реализиран пикът на потреблението на изкопаеми горива, който ще се случи към средата на XXI в., концентрацията на въглероден диоксид в атмосферата ще е 10 пъти над настоящето си ниво. "

Както и своя сътрудник от NASA, Стуивър е доста надалеч от действителността. сочат, че към 1978 година концентрацията на въглероден диоксид във въздуха е била 335 частици към милион. През февруари тази година, когато хората още не бяха затворени в къщите си, т.е. трафикът по всички вероятни канали беше извънредно натоварен, тази стойност, още веднъж съгласно данните на NOAA, беше 413 елементи за милион. Това е растеж от към 23%, т.е. Стуивър се е разминала с действителността единствено с пет пъти.

Емисиите от Индия и Китай

През декември 2009 година, че Индия и Китай дават обещание да намалят излъчванията си до 2020 година " Развиващият се свят, за пръв път в историята, предлага лични други възможности за деяние - не непосредствено намаляване на излъчванията, а планове за чиста сила и други стъпки, с които да спре растежа им. "

Китай е изключително упорит - страната е желала да намали издадените газове с сред 40 и 45% спрямо 2005 година При Индия задачата е по-умерена - сред 20 и 25%.

Това обаче въобще не се случва. Всъщност от 2005 година до момента и двете страни отделят доста повече излъчвания. Според излъчванията на Индия през 2005 година са били 1,2 млн. килотона въглероден диоксид и 2,4 млн. килотона през 2018 година, която е последната година, за която има данни. Тоест тя е записала повторен напредък за тринадесет години.

При Китай е по-умерен - от 5,9 млн. килотона до 9,9 млн. килотона през 2016 година

Без сняг на връх Килиманджаро

През 2001 година със заглавна публикация, озаглавена: " Снегът на връх Килиманджаро ще изчезне до 2020 година "

" С сегашния ритъм на размразяване на ледовете, сред 2010 и 2020 година целият сняг от върха ще изчезне ", разяснява геологът от Ohio State University Лони Томпсън. " Нещо повече, това е консервативната прогноза. "

Същата прогноза е показана и във кино лентата на Ал Гор от 2006 година An Inconvenient Truth.

През февруари тази година обаче, че нищо сходно не се случва. Всъщност изданието излезе със заглавието: " Силата на снега на Килиманджаро опроверга мрачните прогнози на Ал Гор " ( " Staying power of Kilimanjaro snow defies Al Gore " s gloomy forecast. " )

" Снегът несъмнено се трансформира в тематика на диалог за клиентите ми ", споделя Метли Суай, притежател на компанията за трекинг Just-Kilimanjaro, пред вестника. " Много хора си сложиха за цел да покорят върха, тъй като са повярвали на Ал Гор, че снегът на него ще изчезне, само че когато дойдат тук откриват, че в действителност има доста сняг. "

Покачването на морското ниво в Слънчевия щат

Според от 1986 година, което цитира Джим Титус от Агенцията за запазване на околната среда на Съединени американски щати, към 2020 година щатът Флорида ще е залят от 2 фута вода или от съвсем 61 см.

Читателят надали ще се изненада към този момент, че и тази прогноза е изцяло неточна. Нивото на водата във Вирджиния пристан, Флорида, в действителност е повишено, само че, съгласно данните на NOAA. Това значи, че Титус е начертал 7 пъти по-мрачна прогноза от действителността.

Хората ще не помнят какво съставлява снегът

Вече видяхме, че някои спекуланти предвидиха, че снегът на връх Килиманджаро ще изчезне. Но през 2000 година старшият академик в климатичното поделение на University of East Anglia в Англия Дейвид Вайнър отиде доста стъпки по-далеч като предсказа, че зимните снеговалежи ще се трансфорат в " доста рядко и вълнуващо събитие ".

" Децата просто няма да знаят какво е снегът ",.

Според него въпреки всичко понякога ще има тежки снеговалежи, а британците няма да са готови за тях, когато те се случват. " Наистина ще сме неподготвени. Вероятно до 20 години снеговете, когато валят, ще пораждат същински безпорядък. "

Това изобщо не е правилно. Всъщност снегопочистващата техника и през днешния ден има доста работа през зимата в Англия и Шотландия. В началото на декември 2020 година в някои райони на Шотландия снегът към този момент беше над 10 см, а от Traffic Scotland успокоиха популацията, че разполагат с флотилия от 213 машини за пречистване и опесъчаване.

Икономиките на тихоокеанските островни страни ще са сринати

През октомври 2000 година от, съгласно който световното стопляне " може да породи грамаден стопански срив на над 13 дребни страни в Тихия океан до 20 години. " Причината за това - поради световното стопляне кораловите рифове ще бъдат унищожени, което ще съсипе риболова и туризма в района.

" Според нашия най-тежък сюжет, към 2020 година някои страни в Малайзия ще изгубят сред 15 и 20% от Брутният вътрешен продукт или по сред 1,9 и 2,3 милиарда щатски $, а доста страни от Полинезия ще пострадат още по-тежко и ще изгубят по сред 4 и 5 милиарда $ поради промените на климата. "

Според оценката на организацията, най-застрашените страни в района са Тувалу и Кирибати, следвани от Островите Кук, Палау, Тонга и Френска Полинезия.

Данните на министерството на финансите на Тувалу обаче: " Приходите, събрани от такси от рибарниците, набъбнаха от съвсем 10 млн. австралийски $ през 2012 година до 13,6 млн. австралийски $ през 2014 година От тогава до през днешния ден те се усилиха до над 30 млн. $. "

" Бюджетът за 2019 година демонстрира, че Тувалу се е радва на невижданите шест поредни години на стопански напредък поради увеличението на приходите от лицензи за лов на риба и инфраструктурните планове, финансирани и ръководени от сътрудниците за развиването ни ", настояват от министерството.

Кирибати също се радва на през последните пет години. Както доста други прогнози за климатичен армагедон, икономическият срив на тихоокеанските страни не се случи.

Глобални спорове и нуклеарна война

През 2004 година The Guardian цитира прогноза на министерството на защитата, съгласно която климатичните промени ще са най-голямата опасност за националната сигурност на Съединени американски щати. Измежду другите катаклизми, отчетът планува нуклеарна война, стопански спорове за запаси и наводнение на европейските градове до 2020 година

Според Пентагона мир се реализира, когато ресурсите се усилват или популацията измира. " Но сходни интервали на мир са краткотрайни, тъй като популацията бързо нараства и това основава напън върху лимитираните запаси, което води и до възобновяване на военните дейности ", показват военните.

Те са на мнение, че в нашето съвремие жертвите се намаляват спрямо споровете от предишното, само че " цялото това прогресивно държание може да изчезне, в случай че потенциалът на ресурсите на всички места се намали фрапантно вследствие на климатичните промени. "

С възобновяването на споровете, те ще ескалират до нуклеарни войни, планува отчетът. " В този свят на воюващи страни, разпространяването на нуклеарните оръжия е неизбежно. "

Но не просто сходно виждане не се случи, а светът през днешния ден е. Математиците от University of York сътвориха логаритъм, измерващ жертвите на бойното поле, и откриха " внезапно ориентиране към по-високо ниво на мира от началото на 90-те години. "

Стопяването на леда в Северния ледови океан

През април 2013 година, че съгласно учени от NOAA " Северният ледови океан ще остане без лед в интервала сред 2020 и 2040 година "

" Разумно е да заключим, че загубата на леда в Северния ледови океан е по-вероятно да се случи през първата, в сравнение с през втората половина на XXI в., като е най-вероятно това да се случи в границите на до две десетилетия ", настояват те.

Но съгласно National Snow and Ice Data Center към University of Colorado-Boulder обаче от ледове към края на септември 2020 година

Стопяването на ледниците в Националния парк " Глейсиър "

Докато сме на вълна на стопяване на ледниците, през март 2009 година екологът от US Geological Survey Дейниъл Фагр предсказа, че ледниците в Националния парк " Глейсиър " в Монтана ще изчезнат до 2020 година

" Настоящите изследвания на Фагр демонстрират, че температурите в Националния парк " Глейсиър " са се покачили повече, в сравнение с се предполагаше през 1992 година Ледниците в Монтана към този момент се чака да се стопят до 2020 година ", по това време.

Към 2010 година в парка дори бяха сложени табели, съгласно които ледниците ще изчезнат до десетилетие. Но през тази година на управата ѝ се, защото ледниците към момента са си там. Всъщност още през 2017 година US Geological Survey уведоми мениджмънта на парка, че моделите ѝ повече не предсказват стопяването на ледниците, само че представител на " Глейсиър " е показал, че просто не са имали пари, с цел да ги сменят.

Все отново, с цел да резервира духа на напрежение за посетителите, управата в парка сложи нови табели, гласящи: " Кога ледниците ще се стопят зависи от това по кое време и по какъв начин действаме. Едно е несъмнено - те се свиват непрекъснато. "

Заключение

От екологични организации и екстремисти проповядват естествени апокалипсиси, само че прогнозите им още веднъж и още веднъж се оказват погрешни. През 2018 година се очакваше поради климатичните промени, само че площта на островите в действителност се усилва през последните години.

Истината е, че климатът е доста комплицирана просвета, която не е изцяло разбирана и до ден сегашен. Макар да е допустимо въглеродните излъчвания да оказват влияние върху световния климат, към този момент има малко съответни доказателства, с цел да го потвърдят, а съвсем всяка прогноза за това до ден сегашен се оказва изцяло неправилна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР