От всички диаманти, наредени в короната на Италия, Амалфийското крайбрежие

...
От всички диаманти, наредени в короната на Италия, Амалфийското крайбрежие
Коментари Харесай

Позитано – перлата на Амалфийското крайбрежие

От всички диаманти, подредени в короната на Италия, Амалфийското крайбрежие свети най-силно. Ако се решили да посетите това райско местенце, само че се чудите къде да отседнете, Позитано е едно от местата, които да обмислите. Градчето е и едно от най-известните туристически места в Италия. Добре маркираните направления за разходки го вършат едно по-романтично място, идеално за бягство от всекидневието и шума на огромните градове.
Ето какво би трябвало да знаете, в случай че желаете да посетите Позитано:
Позитано е един от най-фотогеничните и цветни градове на крайбрежието. С отвесните си къщи, обагрени в целунати от слънцето цветове като прасковено, розово и златисто, спускащи се към морето, със стъпаловидните си улици и хотели, облечени в глициния, с дребните ресторантчета и фешън бутици - Позитано е магически град, който би трябвало да посетите най-малко един път в живота си.
Градът е един от най-стилните освен на Амалфийското крайбрежие, само че и в цяла Италия. Той е първият, който внасял бански костюми от Франция. Самата moda Positano се зародила тук през 60-те години на предишния век. Едни от най-големите холивудски звезди избират градчето за своите летни почивки и бягство от действителността. Великият Джон Стайнбек написал през 1953 година в публикация за Харпърс Базаар:
„ Позитано те раздрусва надълбоко. То е място-съновидение, което не е напълно действително, до момента в който си там, само че става мъчително действително, щом си тръгнеш. “
В това място има нещо вълшебно, което си коства да видите с очите си.
Chiesa di Santa Maria Assunta, черква с хубав пъстър купол, изработен от музайка, е единствената забележителност в Позитано. Влезте вътре и се насладете на интериора и творбите на изкуството, намиращи се в нея. Тя е една от най-популярните църкви за сватби и вероятността при визитата си да станете очевидци на такава е доста огромна. Музеят Francesco Senesi, кокетно поместен сред стилните бутици, е домът на актуалното изкуство Позитано. Той е мястото, където млади художници и статуи да излагат своите творения.
Позитано е родният град на известния ликьор от лимони -  лимончело. В града можете да видите по какъв начин се прави той, да опитате и да си вземете бутикла за спомен. Интересното е, че то се прави от специфичен вид лимони, които се отглеждат единствено там и са към два пъти по-големи от естествените лимони.  
 Амалфи – какво би трябвало да знаете, в случай че желаете да посетите италианското украшение Амалфи – какво би трябвало да знаете, в случай че желаете да посетите италианското украшение
Обявено от ЮНЕСКО за международно завещание и характерен образец за Средиземноморска хубост,  Амалфийското крайбрежие е изкусителна комб...
Позитано е прочут и с любовта си към модата. Той е парадайс за стилните икони и международно известни звезди, които пазарят в първокласните му бутици и магазини да международни фешън марки.
След разходката из града, можете да посетите и близките дестинации: островите Капри, Ичия и Паестум, да се разноските до античния Помпей и да видите планината Везувий, или просто да се насладите на парещото слънце на някой от райските плажове на Позитано: Форнило или  Спиаджия Гранде.
Амалфийското крайбрежие и по-точно градовете Амалфи и Позитано, са божествен кътчета, които безусловно би трябвало да посетите, с цел да се докоснете до хубостта на дребните удоволствия.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР