От вот на недоверие, който изглеждаше с предизвестен резултат -

...
От вот на недоверие, който изглеждаше с предизвестен резултат -
Коментари Харесай

Светослав Малинов: В последните дни се появиха съмнения, че вота на недоверие ще успее

" От избор на съмнение, който изглеждаше с предупреден резултат - че ще бъде сполучлив, наподобява последните няколко дни започнаха да се появяват подозрения. Пропукването може да пристигна изненадващо от хора, които отсъстват или се въздържат. " Това съобщи пред БНР някогашният евродепутат Светослав Малинов.

Той добави, че гласуването с " въздържал се " в действителност е поддръжка за държавното управление.

По думите на Малинов никоя политическа партия няма предпочитание да отиде на предварителни избори . Според някогашния евродепутат ГЕРБ не са желали да внасят вота на съмнение, само че са били принудени от събитията. Той добави, че опозицията е видяла опция и се е възползвала от нея.

Малинов съобщи, че вероятността за предварителни избори е доста огромна. Въпросът е по какъв начин това ще се съчетае и с огромната опция за разрешаване на разногласието и началото на договарянията със Северна Македония, акцентира той. Според него не е ясно дали ще има нова политическа воля в Народното събрание.

Малинов уточни, че предизборната акция е неизбежна. По думите му неприятното на всяка предизборна акция е втвърдяването на позициите и подчертаването на разликите и споровете . Той добави, че това би затруднило диалозите и основаването на нова коалиция.

" В момента сме в политическа неустойчивост, има тежки разграничителни линии. Не може да се ръководи обаче без част от тях да бъдат заличени. Имаме интернационална конюнктура, която безмилостно тежи на това държавно управление и на всяко последващо. Имаме инфлация и този забранен спор, дълготраен, с Македония, обрисува се някакво разрешаване. Трябва да се вземат смели решения, да не се поддават политиците на обикновените внушения. Тъжното е, че голяма част от тях знаят кои са правилните решения, само че нямат храброст да ги произнесат, тъй като не са известни. ", сподели още Светослав Малинов.

Припомняме, че през днешния ден народните представители ще обсъдят, а същинското гласоподаване ще се организира в сряда.
 Обсъждат вота на съмнение към кабинета
Обсъждат вота на съмнение към кабинета " Петков "

Подкрепа за вота показаха опозиционните партии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР