От военното министерство за поредна година отпускат допълнителна стипендия за

...
От военното министерство за поредна година отпускат допълнителна стипендия за
Коментари Харесай

Допълнителна стипендия на деца на загинали бойци, ако учат военна специалност

От военното министерство за поредна година отпускат спомагателна стипендия за деца на военнослужещи, починали при осъществяване на военната работа, избрали офицерската специалност, оповестиха от МО.

Контролният съвет на Фондация " Деца на Българската войска " отпусна спомагателна стипендия за деца на военнослужещи, починали при или във връзка осъществяване на военната работа и деца на цивилен лица от Министерството на защитата и Българската войска, починали при трудова акцидент , които са избрали да се посветят на офицерската специалност .
 Деца на починали военни трогнаха министъра
Деца на починали военни трогнаха министъра

МО им подари по 200 лева и таблети

Парите са 300 лева месечно, като те ще се изплащат в допълнение към получаваната все още месечна стипендия от 300 лв. . Финансовото подкрепяне ще се отпуска на деца, признати да учат постоянно в Националния боен университет " Васил Левски " или висшите военни учебни заведения, единствено във военни специалности и до навършването им на 26-годишна възраст .

Целта на фондацията " Деца на Българската войска " е да подкрепя обществената интеграция и личностна реализация на деца на военнослужещи, починали при или във връзка осъществяване на военната работа и деца на цивилен лица от Министерството на защитата и Българската войска, починали при трудова акцидент. Към момента фондацията поддържа материално 26 деца. По случай идните Коледно-новогодишни празници те ще получат и по 500 лева спомагателна финансова помощ.

От фондацията разгласяват и своя банкова сметка, както и DMS номер.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР