От високо се пада най-лесно. Тази поговорка изглежда се оказва

...
От високо се пада най-лесно. Тази поговорка изглежда се оказва
Коментари Харесай

Доскоро фаворити на публиката, днес тези знаменитости предизвикват гняв и раздразнение

От високо се пада най-лесно. Тази сентенция наподобява се оказва вярна, когато става дума за обичаните ни холивудски звезди. Доскоро любимци на публиката, през днешния ден тези звезди провокират яд, неспокойствие и даже омерзение у някогашните си почитатели, написа каналът на във vbox7.

Амбър Хърд

През 2015 година сватбата на артиста Джони Деп с 22 години по-младата му колежка Амбър Хърд се трансформира в мотив за доста сериозни (та даже и цинични) мнения. Схемата „ милионер се дами за младо момиче “ (в техния случай – на частен остров за 3 милиона долара) е остаряла като света, само че никой не очакваше шокиращия процес на събитията, които последваха. Малко повече от година по-късно Амбър обществено упрекна Джони във физически тормоз – изказвания, които бяха оспорени от мнозина, в това число и някогашната брачна половинка на артиста, Ванеса Паради . През 2020 година онлайн бе пуснат запис, на който се чува по какъв начин Амбър вербално малтретира Джони и даже признава, че го е удряла. Това означи преломен миг в публичното мнение по тематиката, карайки мнозина да жигосат актрисата като измамник и принудител. Между някогашните половинки се води яростно правосъдно дело за клюка, а хиляди интернет консуматори скандират в поддръжка на Джони и даже подиграват лъжливото (според тях) жертвено държание на Амбър.
                 

Арми Хамър

Актьорът, станал прочут като Оливър в хитовата продукция Call Me By Your Name , предходната година бе обществено упрекнат в… канибализъм. Точно по този начин – Twitter обява, (предполагаемо) показваща известие от Арми Хамър със заканата „ Искам да пия кръвта ти “ провокира световен скандал, отразен от медии като The Guardian и Rolling Stone. Подозренията на мнозина бяха засилени от обстоятелството, че това не е първото сходно изказване по отношение на артиста: през 2017 година анонимна жена упрекна звездата в полов тормоз . Засега слуховете остават непотвърдени, само че увеличаващият се брой на твърдящите, че са жертви на Арми, кара мнозина да го жигосат. Всъщност публичната злост по отношение на звездата наподобява е толкоз мощна, че редица фенове приканиха към протест на най-новия му филм, Death On the Nile. Продуцентите пък от своя страна се оправдаха, че продукцията (чиято първична премиера бе отсрочена поради COVID-19) е била снимана дълго време преди да се развихри абсурдът.
                 

Дж. К. Роулинг

За милионите почитатели на „ Хари Потър “ по целия свят авторката на поредицата – Дж. К. Роулинг, дълги години бе по едно и също време наставник и модел за подражателство. Така най-малко стояха нещата до 2020 година, когато писателката провокира невиждано огромен скандал: в серия от Twitter постове Роулинг изрази мнението, че транссексуалните дами не са равнопоставени на биологичните такива. Това бе тежък удар за почитателите на авторката, които са най-вече младежи с демократични убеждения. Най-силно реагираха транссексуалните почитатели на книгите, за които сходно изявление наподобява бе еднакво на персонално изменничество.
                 

Джеси Нелсън

Доскоро част от girl бандата Little Mix предходната година Джеси Нелсън се опита да започва солова кариера. Казваме „ опита “, тъй като дебютният ѝ сингъл Boyz провокира обществено отрицание, откакто певицата бе упрекната в blackfishing. Терминът, набрал известност през миналите години, се отнася за хора, които употребяват прекалено количество неестествен загар или пък манипулират чертите си (напр. с пластична хирургия), с цел да имитират тъмнокож генезис. Макар спорен, дебатът по тематиката очевидно съумя да сътвори неприятен имидж на звездата и сингълът ѝ бе избран като „ една от най-лошите песни на 2021 “ от Rolling Stone.
                 

Уил Смит

Тазгодишната гала по разпределяне на Оскарите несъмнено ще бъде запомнена с едно нещо: свирепия пестник, който Уил Смит зашлеви на сътрудника си и дотогавашен другар Крис Рок. Причината (както допускаме знаете) бе закачлив коментар на Крис във връзка брачната половинка на Уил, Джейда. Макар мнозина да оправдаха дейностите на звездата от „ Мъже в черно “ като закрилническо отношение по отношение на половинката му, по-голямата част от публиката наподобява осъди неговата постъпка. Неочакваната демонстрация на принуждение бе жигосана от мнозина като „ токсично мъжкарство “ (от англ. – toxic masculinity), а артистът изпадна в недружелюбност. Дали ще успее да си върне поддръжката на почитателите, единствено времето ще покаже.
                 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР