От вчера стартираха засилени проверки по цялото Черноморие. Това каза

...
От вчера стартираха засилени проверки по цялото Черноморие. Това каза
Коментари Харесай

Започнаха засилени проверки по цялото Черноморие

От през вчерашния ден стартираха засилени инспекции по цялото Черноморие. Това сподели за радио „ Фокус “ Денка Благоева от Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) в Бургас.
По думите ѝ се правят инспекции по всички краткотрайни, сезонни, непрекъснати обекти и обекти, които оферират услугата " ол инклузив ". Експертът добави, че инспекциите включват това дали обектите имат регистрация по Закона за храните и дали компанията, която стопанисва обекта, има съответното позволение. Проверява се и личният състав за съществуване на работно облекло, за настоящи здравни книжки и дали са заверени от Регионалната здравна ревизия (РЗИ), също се правят и инспекции на храните, като най-важното е да се види дали са вярно съхранени, дали имат етикет, период на валидност, нужните документи за генезис и съхраняват ли се вярно.
„ Едно от отговорностите при заведенията, които са от вида " ол инклузив ", е храната да бъде изконсумирана в границите на 3 часа, да бъде топла, да има оповестени алергени и да са на видно място и всеки да има достъп до тази информация “, уточни още Благоева. Тя добави, че Българската организация по сигурност на храните ще прави инспекции и с други държавни институции като Националната организация за приходите (НАП), Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) и Икономическа полиция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР