От вчера социалното министерство отвори нова процедура по оперативната програма

...
От вчера социалното министерство отвори нова процедура по оперативната програма
Коментари Харесай

Отворено е кандидатстването за детски кътове във фирмите

От през вчерашния ден общественото министерство отвори нова процедура по оперативната стратегия " Развитие на човешките запаси ", с която ще се направи следващ опит да се усвоят 15 млн. лева за детски кътове на работното място. Такива стратегии се оферират от години, само че при слаб интерес от страна на работодателите. Крайният период за показване на предложенията е 15 декември 2020 година, 17.30 ч.

До петима работодатели могат да аплайват в партньорство за основаването на общ детски ъгъл, заяви общественото министерство. Всеки новооснован детски ъгъл би трябвало да обезпечава нужната среда за полагане на грижи за най-малко 15 деца. Детегледачите ще бъдат наемани посредством Бюрата по труда, като при нужда, ще минават образование. Възнаграждението им ще зависи от това дали услугите са почасови или целодневни, като по плановете ще се поема възнаграждението им за интервал до 12 месеца.

Минималният размер на финансовата поддръжка от оперативната стратегия е 50 000 лева, а оптималният – 150 000 лева Кандидатите би трябвало да плануват съфинансиране при осъществяването на плановете си, което зависи от размера на компаниите. Големите предприятия могат да получат финансова поддръжка до 70% от разноските по плана, междинните предприятия – до 80% от разноските, а микро- и дребните предприятия - до 90% от разноските за осъществяване на плана. Бюджетът на интервенция „ Детски кътове “ е 15 млн. лева, а повече информация -.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР