От вчера едно от най-известните кафенета във Виена, Кафе Музеум

...
От вчера едно от най-известните кафенета във Виена, Кафе Музеум
Коментари Харесай

Келнер във виенско кафене прави антигенни тестове

От през вчерашния ден едно от най-известните кафенета във Виена, " Кафе Музеум " наоколо до централния площад Карлсплац, е превърнато в център за бързи антигенни проби, заяви виенската община.

Безплатният тест се предлага с кафе и сладкиши за у дома. Кафенето е отворено от понеделник до петък от 15:00 до 18:30 ч., предварителна регистрация не е нужна.

Тестовете се правят на място от един от сервитьорите, който от повече от осем години е и фелдшер, а медицинският надзор се поема от фармацевтката доктор Силвия Саламон от прилежащата аптека. Влизането в кафенето е позволено единствено с защитна маска FFP2, за теста са нужни здравна карта и формален документ за идентичност. Бързите антигенни проби се считат за публични доказателства на местата, където са изискват такива, и се финансират от Австрийската стопанска камара. Резултатът от теста се получава посредством SMS или на посочен имейл адрес.

Австрийската столица удължи противоепидемични ограничения до 2 май. Дотогава са затворени и всички заведения в града. Но в " Кафе Музеум " са щастливи, че макар строгите ограничения хората още веднъж могат да влязат най-малко за малко в красивото, само че за жалост празно кафене, и да го изпълнят с живот. И не на последно място, това е чудесна опция за гостите най-сетне още веднъж да почувстват незабравимата атмосфера в кафенето, измежду чиито непрекъснати гости в миналото са били Густав Климт, Оскар Кокошка и Егон Шиле. А на потегляне може би доста от тях ще се изкушат и ще си купят типични виенски сладкиши и виенско кафе за у дома или за в офиса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР