От Възраждане“ са подали заявление за регистрация на своя търговска

...
От Възраждане“ са подали заявление за регистрация на своя търговска
Коментари Харесай

Костя Копейкин стана запазена търговска марка на Възраждане

От „ Възраждане “ са подали заявление за регистрация на своя комерсиална марка с името „ Костя Копейкин “ – прякора на водача на партията Костадин Костадинов. Тя е декларирана в Патентното ведомство, както може да се види в регистъра на комерсиалните марки. Влизането на „ Възраждане “ в областта на интелектуалната благосъстоятелност идва след поръчка, подадена от Деян Николов – секретар на партията в София, посредством адв. Петър Петров, който е зам.-председател на проруската групировка, съобщи Актуално.

Марката е декларирана за регистрация за артикули и услуги от класове 16, 25, 26, 35, 38, 41, 45 – другояче казано, артикули и услуги като печатни материали, облекла (спортни обувки, аксесоари за дамско долни дрехи, галони и др.), услуги, свързани с търговски покупко-продажби, реклама и маркетинг, телекомуникации, медии, образование, адвокатски услуги и така нататък Няма обаче възбрана за прилагане на Костя Копейкин от трети лица или медии.

Адвокат Диана Попова изяснява в обява във Фейсбук, че очевидно Костадинов счита, че притежавайки комерсиална марка „ Костя Копейкин “, може да забрани на трети лица да употребяват този вербален детайл и да стартира правосъдни каузи.

Но това, споделя тя, е непознаване на материята от водача на „ Възраждане “. „ Търговската марка не дава безспорни права върху детайла – в противоположен случай нямаше да останат свободни думи в говоримия език. Търговската марка обезпечава протекция на търговеца, гарантираща, че трето лице няма право да употребява този детайл в комерсиалната си активност, предлагайки артикули и услуги, сходни на декларираните от маркопритежателя “, изяснява Попова. „ На пръв взор човек би решил, че марката не може да се употребява в печатни издания или в медиите. Това обаче надалеч не е по този начин. Ако не притежавате онлайн медия, която се споделя Костя Копейкин, или в случай че не сте кръстили по този начин рекламната си организация, или не продавате телекомуникационни услуги под тази марка, не нарушавате правата на заявителя Деян Николов “, прибавя тя.

Важен миг при положение на правосъден спор би бил и фактът на действителното потребление на марката. Ако тя не е употребена като част от комерсиалната активност на заявителя, то правосъдните искания биха се оказали неоснователни. Реалното потребление е детайл от фактическия състав на исковете за определяне на нарушавания, както съгласно Закон за марките и географските означения, по този начин и според Регламент (EC) 2017/1001 по отношение на марката на Европейски Съюз.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР