От Възраждане призоваха кмета на Община Хасково да си подаде

...
От Възраждане призоваха кмета на Община Хасково да си подаде
Коментари Харесай

След касиране на изборите за съветници във Хасково „Възраждане“ призоваха кмета да си подаде оставката

От „ Възраждане " приканиха кмета на Община Хасково да си подаде оставката. Също по този начин съставът на Общинския съвет в Хасково да бъде неотложно разхлабен и колкото се може по-скоро да бъдат оповестени избори за нов орган на локалното самоуправление, приканиха от общинското управление на политическата организация на конференция в Българска телеграфна агенция.

Повод за апела стана касирането на изборите за общински съветници от страна на Административния съд в Хасково преди няколко дни.

„ Ние във " Възраждане " постоянно сме вярвали в българския съд като една от последните останали институции, които взимат независими, почтени и самостоятелни решения. За нас този общински съвет е нелегитимен и незаконосъобразен от самото си начало поради огромния брой нарушавания, които бяха открити при повторното броене на бюлетините. ", разяснява общинският консултант и ръководител на структурата на " Възраждане " в Хасково Ясен Колев.

На конференцията присъстваше и националният представител от „ Възраждане " Георги Георгиев, който сподели, че чакат дали ще има обжалване на решението на съда в по-горна инстанция, само че несъмнено стартират подготовка за нови избори. Той добави, че „ Възраждане " е ощетена на последния локален избор освен в Хасково и района и е допустимо да е изгубила в народен мащаб огромен брой съветници от нарушавания и операции на вота.

От политическата организация увериха, че до разпускането на този общински съвет ще продължат работата си, с цел да покажат по какъв начин биха работили при едно тяхно ръководство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР