От Вашингтон обявиха, че ще изпитат междуконтинентална балистична ракета, съобщи

...
От Вашингтон обявиха, че ще изпитат междуконтинентална балистична ракета, съобщи
Коментари Харесай

Вашингтон предупреди Москва, че ще изпита балистична ракета

От Вашингтон оповестиха, че ще изпитат междуконтинентална балистична ракета , заяви Агенция Франс Прес. Това авансово съобщаване на сходно ракетно тестване не е нормална процедура.

Ракетата е оборудвана с бойна глава и във време на война може да носи и нуклеарна бомба . Последното тестване на подобен вид ракета бе отсрочено на два пъти, оповестява електронният уебсайт The Hill.

Първия път междуконтиненталната балистична ракета трябваше да бъде изстреляна през март, само че поради съветската инвазия в Украйна тестването бе отсрочено.

От Вашингтон се притесняваха, че Москва ще употребява този опит, с цел да разшири полето на военните си дейности.

При втория път тестването бе отсрочено при започване на август поради визитата на Нанси Пелоси - председателката на Камарата на депутатите в американския Конгрес в Тайван. Накрая пробата бе осъществен с триумф на 16-и август.

При настоящия случай пробата на невъоръжената ракета " Минътмен Три " ще се организира на 7-и септември сутринта. Тя ще бъде изстреляна от военновъздушната база " Ванденберг ", в Калифорния , разгласи представителят на Пентагона - военачалник Пат Райдър.

Той посочи, че става дума за обикновен тест, който отдавна е разчетен в предварителните им проекти и с който ще се ревизира ефикасността и степента на подготовка на американските ракети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР