От утре във Видин се въвеждат по-строги противоепидемични мерки срещу COVID-19 след

...
От утре във Видин се въвеждат по-строги противоепидемични мерки срещу COVID-19 след
Коментари Харесай

Нови ограничения срещу коронавируса въвеждат от утре във Видин

От на следващия ден във Видин се вкарват по-строги противоепидемични ограничения срещу COVID-19 след като региона от дни е в тъмночервената зона по заболеваемост. За две седмици се стопират всички масовите мероприятия, в това число и спортните, в случай че не са в държавния календар, само че и те ще са без аудитория.  До 30% се лимитират местата за фенове в театрите и кината. В учебните заведения ще редуват отдалечено и присъствено образование. Затварят залите за спорт и школите.

Допълнителните противоепидемични ограничения са наложени откакто разпространяването на ковид надвиши 500 на 100 000 хиляди души население. Във Видин няма възражения против новите, по-строги правила:

" Хората нямат навика, нямат уменията, нямат настройката да съблюдават тия ограничения. Може би, в случай че се съблюдават ще бъде с едно 20-30% по-малка заболеваемостта. "

В комерсиалните обекти ще позволяват по един клиент на повърхност от 8 квадратни метра, само че не знаят по какъв начин ще наблюдават за спазването на ограничаването:

" Не се съблюдава редът да стоят по един и да влизат. Могат да влязат трима, мога да влязат и пет индивида, а в случай че направиш забележка, значи си неприятен. Даже един скочи да ме бие тука, тъй като съм му направила забележка. "

От учебните заведения в региона към този момент единствено 8 паралелки са под карантина, само че все пак от понеделник ще редуват присъствени занятия и образование в електронна среда.

" В продължение на две седмици учебните заведения, класовете в действителност ще бъдат по този начин разпределени, че да няма натовареност и да няма растеж на заболеваемост измежду учащите и измежду учителския личен състав, несъмнено " - сподели регионалният управител Огнян Асенов.

Родители са скептични към отдалеченото образование, само че не възразяват против ограниченията:

" Нека да са присъствено, тъй като другояче губят. Така у дома, те у дома се разсейват, само че въпреки всичко маски, миене на ръце. Нека си съблюдават ограниченията и да си учат. "  

За да повече отговорност прикани регионалният шеф:

" На първо място жителите би трябвало да бъдат по-отговорни и да демонстрират повече самодисциплина, с цел да можем да ограничим растежа на заболеваемост и да се оправим с рецесията. "

Ограниченията са за идващите две седмици. От образувания поради епидемиологичната конюнктура спешен щаб във Видин оповестиха, че в случай че обстановката се усложни, ще има нови съответни ограничения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР