От утре в Кипър предстои значително облекчаване на мерките. Например,

...
От утре в Кипър предстои значително облекчаване на мерките. Например,
Коментари Харесай

Кипър облекчава Covid мерките

От на следващия ден в Кипър следва доста облекчение на ограниченията. Например, ще се върви без маска на улицата и без тест на работа. На доста места към този момент няма да се изисква и Covidсертификат, откакто държавното управление утвърди отпадането на рестриктивните мерки, прилагани повече от година.

Премахва се наложителното носене на защитна маска против ковид на всички открити пространства, което бе въведено като условие през октомври 2020 година

Значителни промени се вършат в използването на коронавирусния „ безвреден пропуск ” /т. нар. SafePass/, удостоверяващ имунизация, прекарваме или негативен тест. Използването му стартира през май предходната година. Сега представянето му отпада на редица места.

Covid-сертификатът към този момент не е нужен за работните места, тъй че чиновниците ще вървят на работа без да вършат тест.

Той отпада и за банки, центрове за обслужване на жителите, а също в музеи, исторически обекти, галерии, на базари и фестивали.

След една седмица, от 18 април, свободен достъп без коронавирусен „ безвреден пропуск ” ще има до цялата мрежа за търговия на дребно - магазини, търговски центрове, в това число молове, само че документът ще продължи да се изисква в заведенията за хранене в тях.

Според министъра на опазването на здравето Михалис Хаджипанделас „ новите ограничения целят да подобрят качеството на всекидневието ни, без да излагат на заплаха последователното и цялостно унищожаване на рестриктивните мерки ”.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР