От утре отпада задължителното тестване на учениците за коронавирус. Днес

...
От утре отпада задължителното тестване на учениците за коронавирус. Днес
Коментари Харесай

От утре отпада задължителното тестване на учениците за коронавирус

От на следващия ден отпада наложителното тестване на учениците за ковид. Днес се организира последното планувано тестване. В учебните заведения обаче ще продължат да се съблюдават всички останали противоепидемични ограничения.

Тестването бе въведено на 10 ноември като изискване за присъствено образование на учениците, които нямат " зелен документ " и които учат в общини с висока  Covid заразяемотст.

Първоначално тестването се извършваше два пъти седмично, само че през декември бе решено проучването да се прави един път на седмица.

Как протече последното тестване в столичното 140-то приблизително учебно заведение " Иван Богоров " и какви са настроенията измежду възпитаници и учители. Директорът Мая Зафирова:

" За благополучие, нямаме позитивни проби. Около 400 възпитаници са тествани. Всички възпитаници и учители са щастливи от обстоятелството, че през днешния ден беше последният ден за тестване, тъй като на всички ръководители ни бе належащо да създадем една строга организация, която костваше в допълнение време и действително всичко това в този момент отпада. Ние за целия интервал на тестването действително имахме единствено един доказан позитивен случай ".

Всички останали противоепидемични ограничения в учебното заведение остават в действие:

" Разделението на коридорите, маските, отстоянието, където е допустимо на сътрудниците в класните стаи ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР