От утре – 4 ноември, до 30 ноември в област

...
От утре – 4 ноември, до 30 ноември в област
Коментари Харесай

Затягат противоепидемичните мерки в Сливенско

От на следващия ден – 4 ноември, до 30 ноември в област Сливен ще бъдат въведени краткотрайни противоепидемични ограничения, оповестяват от Областния спешен щаб.

Спират се всички мероприятия в присъствена форма. Ресторантите, питейните заведения и питейните заведения ще работят до 23:00 часа. Забраняват се визитите на малолетни след 21:00 часа на публични места на закрито и намерено.

Решено е да бъде разкрита втора реанимация в регионалната болница МБАЛ " Д-р Иван Селимински " единствено за пациенти с Covid-19 в тежко положение. Във връзка с това е предоставено на останалите лечебни заведения да командироват анестезиолози за сформирането на спомагателни реанимационни екипи.

В диагностично-консултативните центрове ще бъдат разкрити кабинети за прегледи на хора с грипоподобни признаци.

В Регионалната координационна централа към Центъра за незабавна здравна помощ непрекъснато ще бъде предоставяна информация за свободните кревати в болничните заведения.

В частната МБАЛ " Хаджи Димитър " към този момент са разкрити 16 COVID-легла. Още 11 кревати за заболели с коронавирусни инфекции се чака да бъдат разкрити в други две частни лечебни заведения в града.

6 спомагателни кревати ще бъдат разкрити и в държавната болница за рехабилитация в Котел.

Щабът предлага на работодателите и ръководителите на институции да вкарат при опция онлайн-режим на работа за 50% от наетия личен състав.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР