От утре (28 март) влиза в сила нова наредба, според

...
От утре (28 март) влиза в сила нова наредба, според
Коментари Харесай

От София до Владая шофьорите могат да останат без контролни точки, заради лоша организация на движението

От на следващия ден (28 март) влиза в действие нова разпоредба, съгласно която от КАТ ще лишават повече контролни точки за избрани нарушавания на пътя. „ Ако няма организация на придвижването, по-лошото е да има неприятна организация на придвижването, каквато съществува в България “ , разяснява пред Радио София Йонко Иванов - ръководител на преподавателите по авто-мото подготовка.
„ На Околовръстния път има 4 или 5 клопката, при които има скорост от 40 км/ч , която никой не я съблюдава, тъй като по този начин е проведено придвижването, че няма по какъв начин тази скорост да се съблюдава. Там става една печатница за пари. Това значи, че за 5 километра, на вас ви взимат тези 39 точки “, добави Йонко Иванов.

Той добави, че заради неприятната организация на придвижването, е допустимо от София до Владая на даден водач да му бъдат отнети всичките 39 точки .

По отношение на открития мото сезон , Иванов изясни, че има мото клубове в страната, в които има доста добра организация и членовете на тези клубове прецизно съблюдават всички правила за придвижване.

„ Но има и неорганизирани водачи на двуколесни транспортни средства, които изкарват адреналина си , когато се качат на мотора. Оттук идва метода, държанието, предвиждането на обстановката, освен на хората, които ръководят колите, а и тези, които ръководят тези двуколесни транспортни средства “, посочи Йонко Иванов.

По думите му, неслучайно моторът е гръмък, с цел да може да се чува отдалеко. Има обаче и наложителни правила , които хората, които ръководят мотори би трябвало да съблюдават.

„ Да включват светлините, когато наближават или изпреварват лек или товарен автомобил, да се преценяват с „ мъртвата “ точка и да бъдат дейни участници, с цел да запазят първо личния си живот и живота на останалите, тъй като мотористите са уязвимата част от участниците в придвижването “, добави Йонко Иванов.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По обявата работи: Полина Начева БНР подкасти: В центъра на системата
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР