От украинските пристанища отплаваха 12 дванадесет кораба с рекорден дневен

...
От украинските пристанища отплаваха 12 дванадесет кораба с рекорден дневен
Коментари Харесай

12 кораба с рекорден обем зърно отплаваха от Украйна

От украинските пристанища отплаваха 12 дванадесет кораба с рекорден дневен размер селскостопански артикули, два дни откакто Русия прекрати присъединяване си в договорката за експорт на зърно в Черно море, заяви Киев, предадено от Ройтерс.

Русия се отдръпна от договорката за зърно за " неустановен период ", тъй като съобщи, че не може да " подсигурява сигурността на гражданските кораби ", пътуващи по пакта, след нахлуване против нейни плавателни съдове.

Но през днешния ден сутринта представител на военната администрация в Одеса съобщи, че от украинските пристанища са били изнесени 354 500 тона - най-многото, пренесени за един ден, откогато договорката за зърното беше контрактувана с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации през юли.

На 27 септември Украйна изпрати малко по-малко от това количество - 345 000 тона.

" Днес 12 кораба напуснаха украинските пристанища ", написа в Twitter украинският министър на инфраструктурата Олександър Кубраков.

" Делегациите на @ООН и Турция дават 10 инспекционни екипа за инспекция на 40 кораба, целящи да изпълнят самодейността #BlackSeaGrain. Този проект за ревизия беше признат от украинската делегация. Руската делегация е осведомена за това. " /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР