От три до седем пъти по-високи са декемврийските сметки за

...
От три до седем пъти по-високи са декемврийските сметки за
Коментари Харесай

Цвета Караянчева алармира за нечувани сметки за ток в Кърджали: От три до седем пъти повече плащат болници, училища и социални домове

От три до седем пъти по-високи са декемврийските сметки за ток на небитовите консуматори в Кърджалийско по отношение на същия интервал на 2020 г, съобщи на конференция регионалният координатор ГЕРБ Цвета Караянчева.

Ситуацията в цялата страна е сериозна, нашият район не е изолиран случай, учебни заведения, лечебни заведения, обществени домове са на ръба на оцеляването, институциите изстискват икономисани средства, а в бюджета няма планувани обезщетения, посочи Караянчева.

От 50 000 лв. разноските за отопление на регионалната болница „ Д-р Атанас Дафовски “ са нарастнали на 110 000 лв., още по-драматично е ситуацията в общинските лечебни заведения в Ардино, Крумовград и Момчилград.
свързани новини113750на 06.01.2022
В най-голямото главно учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “ сметката за газ е скочила от 743 лева на 8768 лева Аналогична е обстановката в театъра, музея, приюта, дома за остарели хора.

Караянчева огласи предлагането на парламентарната група на ГЕРБ да се свика изключително съвещание на Комисията по енергетика, която да одобри обезщетителен механизъм за небитовите консуматори от системата на образованието, културата, общественото подкрепяне за период от 6 месеца, считано от 1 януари 2021 година

Тя прикани новият остарял регионален шеф на Кърджали, който следва да бъде назначен в сряда да осведоми премиера за положението на институциите в и да потърси вид за решение на казуса, написа още " Труд ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР