От традиционен фестивал на цитрусовите плодове в Мерсин /Турция/се завърна

...
От традиционен фестивал на цитрусовите плодове в Мерсин /Турция/се завърна
Коментари Харесай

Мажоретки от Монтана участваха във фестивал в Турция

От обичаен фестивал на цитрусовите плодове в Мерсин /Турция/се завърна Мажоретният състав при Общински юношески дом-Монтана и „ Виво Монтана”. Те бяха зад граница от 14 до 21 ноември, наслаждавайки се на богата стратегия и слънчево време. Мажоретките дефилираха под акомпанимент на „ Виво Монтана” с диригент Пламен Крумов.
Дефилетата бяха до обяд, изпълвайки централният крайбрежен бул. и приветствани от формалните посетители и гостите на града. Концертната стратегия продължаваше до късно вечерта с песни и танци на две подиуми.
Добре познатите ритми „ Меден дух”, „ Джангурица”, „ Торлашка румба” „ Италиански сан ”и маршове бяха неизменима част от програмата, а за нашарване на дефилетата и развлечение на многохилядната аудитория оркестрантите от Монтана заложиха на мелодии от богатия си репертоар.
Впечатляващо по време на фестивала бе и изборът на двама представители от всеки състав за изработката на годишен календар на Мерсин. Имаше участници от близо и надалеч - България, Албания, Гърция, Сърбия, Беларус, Босна и Херцеговина Осетия, Иран, Ирак, Камерун, Молдова, Индия, Русия, и други.
Ръководителите посетиха кмета и регионалната администрация и си размениха взаимно дарове. За край те получиха статуетка и документ за присъединяване и самостоятелни обичайни дарове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР