От това, което виждаме, втора вълна едва ли ще има.

...
От това, което виждаме, втора вълна едва ли ще има.
Коментари Харесай

Експерт: Едва ли ще има втора вълна на коронавирус

„ От това, което виждаме, втора вълна надали ще има. Трябва да примем обаче, че този ковид най-вероятно няма да изчезне. За да има втора вълна са нужни предпоставки за това. Например, да има огнища, където този вирус да се поддържа и оттова да тръгне болест. Не би трябвало да забравяме, че навременно подхванатите противоепидемични ограничения в България също дадоха своя резултат “. Това съобщи за „ Здравей, България “ ръководителят на НСОПЛБ доцент Любомир Киров.
Той добави, че бъдещите ограничения за справяне със болестта ще бъдат целенасочени. Тоест, където се появи болестта – тя ще бъде ограничавана на място. Без да има затваряне на квартали или градове и ограничавания в икономическите процеси на страната. „ Тенденцията е ясна. Броят на инфектираните е незабележим. Трендът и за Европа е случаите да стават по-малко. Няма по какъв начин хората да бъдат ограничавани непрекъснато “, прибавя доцент Киров.
Относно сезонния грип, той изясни, че докторите знаят, какво да вършат. „ Там ние имаме оръжия, като имунизацията, която оказва помощ да се боледува по-леко и да не се стига да съществени положения. Имаме и потвърдени препарати, с които да лекуваме. При ковид нямаме нищо “, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР