От Токио до Ню Йорк в цял свят имаше демонстрации

...
От Токио до Ню Йорк в цял свят имаше демонстрации
Коментари Харесай

Светът се обедини в стотици демонстрации в подкрепа на Украйна

От Токио до Ню Йорк в целия свят имаше демонстрации в поддръжка на Украйна след началото на съветските военни дейности над страната. Имаше и митинги пред съветските посолства в стотици градове по света.

В Русия - в Санкт Петербург и Москва - също имаше митинги против военната експанзия, само че някои стачкуващи бяха задържани.

Първото всеобщо събитие в поддръжка на Украйна беше във Вашингтон, единствено 3 часа след началото на съветската военната интервенция, когато в Америка е още вечер. Стотици се събраха пред Капитолия с украински знамена, скандирайки „ Спрете съветската експанзия “. В Манхатън на площада Таймс скуеър беше разпънат великански украински байрак, носен от стотици хора.

В Лондон хиляди стачкуващи, доста от които с украински генезис, се събраха пред Даунинг Стрийт с апел към британсикя министър председател Борис Джонсън да вземе решителни ограничения против войната в Украйна. Много от хората плачеха и бяха доста смутени от новините.

В Париж, в Мадрид, даже в швейцарската столица Берн, всекидневно запазваща неутралитет, също имаше митинги пред съветските посолства.

В Женева имаше дребна проява, проведена от организацията, която раздава Нобеловата премия за мир с искане Международната организация за нуклеарни оръжия да анулира нуклеарните оръжия, които са повече от опасност за света в ръцете на Путин.

Подобни демонстрации имаше в Бейрут, Тел Авив, Дъблин, Прага, също и в София.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР