От ТЕЦ Бобов дол уверяват, че са взели мерки да

...
От ТЕЦ Бобов дол уверяват, че са взели мерки да
Коментари Харесай

Зелен пояс, водно оръдие и пръскачки срещу запрашаването край ТЕЦ "Бобов дол"

От Топлоелектрическа централа " Бобов дол " твърдят, че са взели ограничения да бъде понижено замърсяването на въздуха в региона. За задачата е завършен зелен пояс от към 1000 дървета сред централата и близкото Големо село, построена е и система за оросяване, показват от сдружението. На багера, който подава въглища към котлите, пък е инсталирано особено водно оръдие.

Засадените дървета са от бързо възходящ тип и те ще са един от методите при прохладно време и други атмосферни условия да се понижава разпространяването на прахуляк в региона, директно до централата, разяснява изпълнителният шеф инж. Любомир Спасов: " Зелена ограда – около оградата сред селото и нас, наоколо до " черното езеро " – в тази част е направено. (Там) когато стане доста изсъхнало и има вятър, се подвига прахуляк ".

Инж. Спасов поканил общинските съветници и управлението на Общината да посетят на място централата и да се срещнат с подхванатите ограничения, сподели кметът на Бобов дол Елза Величкова: „ Като се отзовем на поканата, да ги забележим, да се уверим. Казват, че това оказва помощ за улавянето на прахуляк “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР