От територията на металургичния комплекс Азовстал в Мариупол са изведени

...
От територията на металургичния комплекс Азовстал в Мариупол са изведени
Коментари Харесай

Подновява се евакуацията от Мариупол

От територията на металургичния комплекс " Азовстал " в Мариупол са изведени 50 души, заяви формален Киев. Евакуацията върви доста постепенно, тъй като макар обещанието за преустановяване на огъня съветските офанзиви не престават, твърди украинската страна.

Според Кремъл военни дейности не се водят, от оттова потвърдиха информацията за 50 евакуирани. Днес интервенцията ще продължи.

По последни данни на територията на завода има минимум 200 цивилни. В изявление пред английска организация президентът Зеленски съобщи, че с цел да има договаряния с Русия тя би трябвало да се върне на позициите си от преди началото на войната.

В обичайното си среднощно обръщение Зеленски разгласи, че се търсят разновидности за спасяването на военните от " Азовстал " и по дипломатически път.

" Продължаваме евакуацията от Мариупол, от " Азовстал ", с посредничеството на Организация на обединените нации и Червения кръст. През миналите часове е проведено извеждането на повече от 40 цивилни - дами и деца. Работим и по дипломатически благоприятни условия за спасяването на военните, останали в " Азовстал ". В това вземат участие авторитетни посредници и страни ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР