От тази седмица Гърция ще започне да налага глоби на

...
От тази седмица Гърция ще започне да налага глоби на
Коментари Харесай

Гърция налага глоби от по 100 евро на всеки неваксиниран над 60-годишна възраст

От тази седмица Гърция ще стартира да постанова санкции на към 300 000 души над 60-годишна възраст, които не са имунизирани.

Според известията най-късно през днешния ден или на следващия ден министерството на цифровото ръководство ще изпрати съответната кореспонденция на Независимия орган за обществени доходи, който дава отговор за потвърждаването на санкциите.

" Катимерини " оповестява, че евентуално до края на идната седмица санкциите ще се появят като дълг в персоналните сметки на глобените в Taxisnet.

Законът планува жителите над 60 години, които не са били имунизирани до 17 януари, да бъдат глобени с административна санкция от 100 евро за всеки месец, през който не се имунизират. Само за януари санкцията ще е 50 евро.

Съгласно съответното взаимно министерско решение санкциите не се отнасят за лицата, освободени от наложителна имунизация по здравословни аргументи, за хората над 96 години и за тези, които не са могли да заплащат налози през последните три години.

Междувременно към 4700 неимунизирани здравни служащи чакат решения, които ще се отразят на кариерата им. Те ще останат краткотрайно отстранени от работа до 31 март, след което или отстраняването им ще бъде удължено за времето, до момента в който трае пандемията, или ще бъдат отстранени от Националната здравна система, което е нещо, препоръчано от Министерството на здравеопазването.

Решението по този въпрос ще бъде взето от гръцкото държавно управление.

От своя страна министърът на вътрешните работи Макис Воридис съобщи в петък във връзка решението дали неимунизираните служащи да бъдат отстранени от Националната здравна система, че отхвърля термина " уволнени ".
" Уволнението е, когато спирам да работя с някого. Когато отида при здравните служащи и им споделям: " За да предоставяте здравни услуги, би трябвало да сте имунизирани ", аз не съм уволнил никого, а съм сложил изискване за даване на услуги. Ако някой избере да не съблюдава това изискване, той избира да не остане в здравната система ", изясни Воридис.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР