От Световната здравна организация съобщиха неприятни новини, докато светът продължава

...
От Световната здравна организация съобщиха неприятни новини, докато светът продължава
Коментари Харесай

СЗО: Очаквайте нови вируси

От Световната здравна организация оповестиха неприятни вести, до момента в който светът продължава да се бори против пандемията от новия ковид. Ръководителят на международната организация Тедрос Аданом Гебрейесус предизвести в свое изказване, че светът би трябвало да се готви за нови вируси, които още веднъж ще бъдат предадени посредством животните на индивида заради все по-ускоряващата се индустриализация и намаляването на естествения хабитат на животните за сметка на хората.

,,Знаем сигурно, че в бъдещето ще се появят нови вируси и заболявания. Но също по този начин имаме нужните принадлежности, с цел да им се противопоставим. Разбира се, различен метод да се противопоставим на тези нови световни закани е и посредством единство и общо сътрудничество'', съобщи Гебрейесус на конференция.

Сегашната пандемия ни сподели, че няма никаква разлика сред богатите и небогати страни, защото всички здравни системи по света рухнаха под една или друга форма, уточни още той.

Ръководителят на СЗО прикани всички страни по света да работят дружно и да влагат в опазването на здравето си, с цел да може идната пандемия да бъде овладяна надалеч по-бързо и дейно.

В умозаключение Гебрейесус изиска от всички страни да подхващат нужните ограничения, с цел да подсигуряват сигурността и здравето на медицинските си служащи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР