От страните в ЕС най-много са българите, които смятат, че

...
От страните в ЕС най-много са българите, които смятат, че
Коментари Харесай

Българите са най-милозливи към Русия от всички в ЕС

От страните в Европейски Съюз най-вече са българите, които считат, че глобите против Русия са прекомерно строги. Тази милозливост става ясно от изследването " Общественото мнение на европейските жители за войната в Украйна " на " Галъп интернешънъл ".

(Изследването е извършено по метода CAWI (Computer Assisted Web Interviewing) в интервала 7-22 март 2022 година измежду 24 509 души (24 004 респонденти от 24 страни от ЕС) и 1 505 души в 2 европейски страни отвън Съюза – Сърбия и Швейцария). Извадката за всяка от страните е представителна за уеб дейното население, възраст 18+). В България проучването е извършено от Кантар в съдействие с „ Галъп интернешънъл болкан “.)

На въпроса " Смятате ли, че глобите, които Европейски Съюз наложи на Русия са подобаващи или са прекомерно строги, или не са строги задоволително? " като цяло 42% от европейските жители поддържат глобите, а 43% даже желаят повече такива.

Едва 15% от европейците смятат, че глобите са прекомерно строги, като челно място в тази група от Европейски Съюз заемат българите - 42% от тях смятат, че те са прекомерни . Следват словаците (34%), гърците (32%) и унгарците (32%). Извън Европейски Съюз, от европейците 73% от хората в Сърбия са на същото мнение.



 Освен това:

- Повече от половината от жителите на Европейски Съюз имат вяра, че към този момент сме дали задоволително поддръжка на Украйна. Но 43% биха желали да видят даже повече помощ, като Португалия, Испания, Ирландия, Франция, Финландия и Швеция показват в най-голяма степен солидарност;

- Има висока подготвеност за приемане на бежанци в Европейски Съюз: повече от 90% от жителите на Съюза са в поддръжка на приемането на бежанци. 50% поддържат безграничен банкет на бежанци. 44% избират въпреки всичко да има ограничения;

- Само 1/5 са твърдо срещу приемането на Украйна в Европейски Съюз. 52% споделят, че Украйна би трябвало да се причисли към Съюза, 27% не могат да преценяват. Полша, Естония, Литва, Ирландия и Испания поддържат в най-голяма степен присъединението на Украйна към Европейски Съюз.
Страховете на европейците: инфлация, война, понижаване на енергийните доставки
Най-големите терзания на жителите на Европейски Съюз сега са повишаващите се цени, страхът от разширение на спора в Украйна и вероятният дефицит на енергийни доставки. Проблеми, които бяха в челото на листата с цели преди месец, като пандемията от коронавирус и климатичните промени, в този момент за избледнели в своята значителност.

Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР