От сряда 20% от легловата база на всяка варненска болница

...
От сряда 20% от легловата база на всяка варненска болница
Коментари Харесай

20% от леглата във всички болници във Варна ще са за пациенти с COVID-19

От сряда 20% от легловата база на всяка варненска болница ще се употребява за лекуване на пациенти с ковид. Това реши на свое съвещание през днешния ден спешният щаб във Варна, съобщи Българска национална телевизия. Обсъжда се вид, по сходство на Пловдив, една от всичките 20 лечебни заведения в региона, да стане напълно за Коронавирус лекуване.

Тепърва ще се търсят разновидности за лекари, които ще работят там, защото и сега медицинския личен състав е извънредно непълен. До средата на тази седмица във Варна ще проработи и единна осведомителна система, която ще дава в действително време свободните кревати за пациенти с COVID-19, които се нуждаят от болнично лекуване.

Към момента мобилни пунктове за прегледи на пациенти със подозрения за COVID-19 имат двете огромни лечебни заведения в града " Света Анна " и " Света Марина ". Фургоните обаче към момента не действат, защото в инфекциозната клиника към този момент работят три триетажни кабинета и все още няма скупчване на пациенти.

Във вторник спешният щаб ще разиска на среща с ДКЦ-тата опцията да се открият по този начин наречените " червени коридори ". По този метод пациенти с потвърден COVID-19 или карантинирани ще могат в избран час да се преглеждат, в случай че почувстват, че положението им се утежнява.
Предстои на свое съвещание в четвъртък спешният щаб да вземе решение дали и децата от 5 -7 клас във Варна да преминат на отдалечено образование.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР