От средата на миналата година не се изпълняват и не

...
От средата на миналата година не се изпълняват и не
Коментари Харесай

300 обекта за ремонт на пътища са замразени, браншът плаши с протести

От средата на предходната година не се извършват и не се разпореждат строителни работи по пътната мрежа на територията на страната, няма разплащания за към този момент осъществени действия, което докара до неспособност сектора да обезпечава регулярно погашение на отговорностите си. Близо 300 ремонтно-възстановителни обекта са замразени, стотици километри от първокласната пътна мрежа не са обезопасени, няма опция за никакви дейности по второкласната мрежа, а за пътищата от трети клас изобщо не е планувана рехабилитация.

Това припомня в позиция от тази заран Управителният съвет на Българска браншова камара " Пътища ", който недоумява какво се случва в Народното събрание. След спрените разплащания с пътния отрасъл по време на двете служебни държавно управление предходната година и сега 47-то Народно заседание и държавното управление на Кирил Петков са замразили процеса на поддръжка на пътищата.

Невъзможността Агенция " Пътна инфраструктура " да разпорежда действия по договорите за настоящ ремонт и поддържане на пътищата заплашва стотици човешки животи всекидневно, а неналичието на съответни дейности от страна на държавните институции основават усещането за умишлени дейности по отношение на пътно-строителния отрасъл.

Липсата на разплащания, води след себе си загуба на работни места, несъстоятелност и в допълнение задлъжняване, което в обстановка на бързорастяща инфлация заплашва стопанската система на Република България. През миналата година безработицата в строителния бранш се е нараснала с 14.3% по отношение на 2020 година " Поставянето на пътно-строителния отрасъл в заложнически капан, поради политически борби, основава риск от колосален растеж на безработните в бранша през тази година. "

В противоположен случай от браншовата камара предизвестяват, че ще бъдат принудени още веднъж за възстановят митингите, защото не виждат никакви старания казусът да се реши.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР