От София започва честването на 200-годишнината на Йохан Щраус. Събитието

...
От София започва честването на 200-годишнината на Йохан Щраус. Събитието
Коментари Харесай

От София започват честванията за 200-годишнината на Щраус

От София стартира честването на 200-годишнината на Йохан Щраус. Събитието " Нощ под звездите "  е на 8 август пред храм-паметник " Св. Александър Невски " с присъединяване на световноизвестния оркестър на двореца Шьонбрун във Виена.  " За нас е огромна чест да се представим пред катедралата " Александър Невски ". За живота на музикантите не всеки път има такива събития, които се случват един път в живота. Този концерт е тъкмо подобен, по тази причина е толкоз специфичен ", сподели Петър Хосек – ръководещ шеф на Vienna Schonbrunn Orchestra.

По думите му програмата, с изключение на произведения на цялата фамилия Щраус, включва и други бисери от този интервал. " Избрахме ария, която оркестърът освен ще свири, а може би и ще пее. Ще има арии, валсове, една доста занимателна полка, основана на клюките, които се популяризират във Виена ", добави Хосек. Почти всички концерти приключват с " Радецки марш ", добави той. 

Началният час на концерта е 20:30 ч. В продължение на два часа и половина 24 музиканти и двама солисти ще потопят публиката в музикалния свят на фамилия Щраус. Специално светлинно-визуално шоу ще добави магията под звездите.

За коледните празници през 2021 година Дворцовият оркестър на Шьонбрун – Виена изнесе два коледни концерта в България - София (Зала 1, НДК) и Пловдив (зала С. И. Л. А) с огромен триумф. Това е и мотивацията през лятото на 2022 година оркестърът да се завърне с обогатена стратегия за изява под намерено небе. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР