От следващата седмица във Военномедицинска академия започва обучението на анестезиолози

...
От следващата седмица във Военномедицинска академия започва обучението на анестезиолози
Коментари Харесай

Асен Меджидиев: Усилено се работи за изграждане на система за въздушна медицинска помощ

От идната седмица във Военномедицинска академия стартира образованието на анестезиолози и реаниматори, които ще образуват екипите на незабавната здравна помощ по въздух.

Това разгласи Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев при визитата си в Бургас.

В Диагностично-консултативния център 1 в Бургас започнаха безплатните медицински прегледи на деца.

Високоспециализираната профилактика ще се трансформира в рутинна процедура и това е заложено в Плана за възобновяване и резистентност, сподели министър Меджидиев.

" В момента 13 експерти от огромните специалности, всички специалности, са на територията на град Бургас. Вече сигурно няма да върнем никой - и тези, които не са записани, никой няма да върнем. "

В момента се дефинират всички площадки в страната, на които ще кацат медицинските хеликоптери, посочи министърът на опазването на здравето.

" Болниците с най-висока експертиза. Трябва да има неонатология, родилно поделение, акушеро-гинекологично поделение, неврохирургия, хирургия, болничното заведение би трябвало да дава отговор на всички параметри, с цел да може в действителност да спестим и да хванем първия половин, един час за спешността ", съобщи той за профила на лечебните заведения, които ще могат да изпозлват въздушна здравна помощ.

С ускорени темпове се работи по плана за построяването на система за незабавна здравна помощ по въздух, увери министър Меджидиев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР